Dušan Savić: Šampion u boldibildingu i bench pressu

Čekam da me konačno primete u mom Prokuplju!

Dvadesetsedmogodišnji Dušan Savić iz Prokuplja je jedan od najsvestranijih sportista na jugu Sbije koji se podjednako uspešno takmiči u dve discipline, boldibildingu i bench pressu, i u obe, za svoju telesnu težinu, suvereno vlada na svim takmičenjima u Srbiji.

Ovim sportom počeo sam da se bavim 2008. godine, pošto sam prethodno okušao sreću u karate sportu i malo u boksu, ali tu jednostavno nisam pronašao sebe”, priča sportista za Jugmediu.

A u teretanu je krenuo samo da nabaci mišiće.

Međutim, 2010. godine u svojoj kategoriji do 75 kilograma imao sam svoj prvi zvanični nastup u Beogradu. Nisam se proslavio. Smatrao sam da sam za sam vrh ali se pokazalo drugačije. Shvatio sam da treba još mnogo više da radim”.

Takvo poimanje sporta se isplatilo.

Na njegovom zidu u porodičnoj kući su okačena mnoga priznanja i zahvalinice. Tu su 24 medalje od ukupno 26 učešća na takmičenjima, od toga 14 zlatnih i po 5 srebrnih i bonzanih odličja. Učestvovao je na takmičenjima u mnogim našim gradovima, ali i na svetskom kupu u Italiji gde je osvojio 5. mesto u boldibildingu

Na poslednjem takmičenju u Leskovcu Savić je ponovo zablistao u svojoj kategoriji do 93 kilogramna težine. Podigao je 185 kilograma u bench pressu, duplo više od sopstvene telesne težine.

Leskovac je jedan od najačih gradova u Sbiji kad je reč o takmičenju u nench pressu i najtradicionalaniji. Tu se pojavljujem posednjih godina redovno imam dosta mojih prijatelja  i zasita se osećam kao  kod svoje kuće”.

Savić u Srbiji nema dostojnog protivnika u svojoj kategoriji u bench pressu, ali želi da ruši balkanske, evropske i svetske rekorde.

Do kraja godine prestoji mi drugi deo takmičenja koji će početi oktobra meseca i želim da godinu okončam uspešno kao prvi deo”, kaže.

Veliku zahvalnost za svoj uspeh duguje, veli, svojim roditeljima i bratu Žarku, ali se nada da će ga, konačno, primetiti i nadležni u lokalnoj samoupravi.

Posebno da me ljudi iz Veća za sport prepoznaju kao sportistu koji dostojno prezentuje svoj grad i pomognu mi, pre svega, u finansijskom smislu da istrajem do kraja. Da jednog dana Prokuplju podarim titulu svetskog prvaka i to u obe kategorije”.

Savić je, inače, po struci menadžer i radio je na nekoliko mesta, ali privremeno. Trenutno radi po klubovima i ugostiteljskim lokalima kao obezebeđenje.

Vukašin Stevanović

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare