Najnovije vesti
Vesti Hronika
ČETIRI GODINE ČEKALA PRAVDU I NIJE JE DOČEKALA Zverski ubijena Maja Đorđević prolazila godinama kroz pakao

ČETIRI GODINE ČEKALA PRAVDU I NIJE JE DOČEKALA Zverski ubijena Maja Đorđević prolazila godinama kroz pakao

Pakao koji su proživljavali zverski ubijeni Maja Đorđević (38) i njen sin Mihailo (4) bio je toliko nesnosan da je policija čak tri puta morala da interveniše.

Maja Djordjevic ubistvo Rakovica_130717_foto Facebook (2) Foto: Faceboook / Facebook
Maja Djordjevic ubistvo Rakovica_130717_foto Facebook (2)
Nesrećna žena kucala je na sva vrata moleći da joj se pomogne da pobegne iz pakla
Foto: Faceboook / Facebook
Nesrećna žena kucala je na sva vrata moleći da joj se pomogne da pobegne iz pakla

Maja Đorđević (38) godinama pre smrti obraćala se svima za koje je verovala da joj mogu pomoći i zaustaviti zlostavljanje koje je svakodnevno trpela. Od Centra za socijalni rad, Ministarstva za rad i socijalnu zaštitu, tužilaštva, policije, pa do tadašnjeg predsednika Vlade Srbije, Maja je na sve načine pokušavala da izađe iz pakla u kojem je živela od momenta kada je u njen život ušao Marko Nikolić, a koji je kulminirao na Božić 2013. godine, kada je nasilnik pokušao da ubije njenu sestru. Nesrećna žena čekala je na pravdu čak četiri godine, jer je suđenje nasilniku za nasilje u porodici trebalo da počne tek 13. jula! Međutim, pravdu nije dočekala. Zver ju je ubila dan uoči početka suđenja.

U nadi da će se pakao zaustaviti, Maja se nekoliko puta obraćala policiji, o čemu svedoči i prijava koju je podnela Drugom osnovnom tužilaštvu, gde navodi da je pozivala nadležne stanice više puta.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, policija iz više policijskih stanica u Beogradu izlazila je po prijavama Maje Đorđević tri puta na teren.

Foto: RAS / RAS Srbija

Prema našim saznanjima, prvi put je bio prijavljen u januaru 2013. godine, kada su Nikolića priveli, nakon čega je dobio krivičnu prijavu za nasilje u porodici. Za ovu prijavu suđenje je u toku. Podsećanja radi, Nikolić je tada, kako je za "Blic" izjavila Majina sestra Branislava, napravio scenu jer je Maja htela da napravi večeru za prijatelje.

Druga prijava protiv Nikolića, a kada je policija reagovala bila je iz februara ove godine i to od Majine sestre Branislave za pretnje Nikolića. Tada su policajci uzeli iskaze od Branislave, Maje i Nikolića, o čemu je izveštaj dostavljen nadležnom tužilaštvu, a koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, te Nikolić zbog toga nije uhapšen. Nakon toga, policija je obavestila i sudiju za prekršaje koji je stranke uputio na privatnu parnicu.

Treći put policija je izlazila na teren i to sredinom maja ove godine po prijavama Maje Đorđević, koja je kazala da joj bivši muž preti. Policija je saslušala oboje i o svemu obavestila nadležno tužilaštvo. Ipak, kako kažu u porodici, bilo je i slučajeva kad policija nije dolazila na poziv.

Kako za "Blic" navode u Drugom osnovnom tužilaštvu, Maja Đorđević podnela je dve krivične prijave protiv Marka Nikolića za nasilje u porodici.

Mali Mihailo (4) žrtva je oca psihopate koji ga je davio, a zatim mu slomio lobanju
Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija
Mali Mihailo (4) žrtva je oca psihopate koji ga je davio, a zatim mu slomio lobanju

- Na osnovu tih prijava formirani su predmeti, od kojih je jedan u fazi glavnog pretresa, tužilaštvo je podnelo optužni akt protiv njega zbog krivičnog dela nasilje u porodici. Druga krivična prijava podneta je ovom tužilaštvu u toku 2017. i predmet je u fazi izvođenja dokaznih radnji - navode u tužilaštvu.

Ubica deli ćeliju sa trojicom zatvorenika

Marko Nikolić
Foto: RAS Srbija
Marko Nikolić

Marko Nikolić, ubica žene i deteta, saslušan je u petak u Višem tužilaštvu u Beogradu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, Nikolić je nakon saslušanja prebačen u Centralni zatvor u Beogradu, gde deli ćeliju sa još trojicom zatvorenika. Prema našim saznanjima, Nikolić nema nikakvih zahteva. Miran je i nekonfliktan.

Kako je za "Blic" ispričao Nikolićev prvi zastupnik u parničnom postupku za starateljstvo nad malim Mihailom, Branko Kolšek, on ga je zastupao do pre nekoliko meseci kada je Nikolić odlučio da promeni advokata.

- Nikolić je imao niži prag tolerancije, ali bez obzira na sve to, nikada ne bih mogao da pomislim da bi mogao tako nešto da učini. Čitav postupak u vezi sa detetom je išao jako sporo, a on je često ispoljavao nezadovoljstvo zbog toga, kao i zbog toga što nije mogao godinu dana da vidi dete - priča Kolšek.

On dodaje da je često apelovao na Nikolića i pokojnu Maju da spuste loptu i reše problem.

- Ne može samo jedna karika da zakrpi lanac koji je poprilično truo. Socijalne ustanove, pravosuđe, policija... Sve to mora da se preispita i utvrdi zbog čega je sve to toliko dugo trajalo. Bilo je tu silnih dopisa, ali je predugo trajalo. U ovakvim slučajevima čekate mesecima da se donese odluka, te nažalost čujete i komentare "vidim ja da od ovoga nema ništa" - zaključuje on.

Zločini - Bio osuđivan više puta

Zver koja je monstruozno ubila svoju ženu i malog sina svakodnevno je zlostavljala i maltretirala Maju Đorđević i njene najbliže
Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva
Zver koja je monstruozno ubila svoju ženu i malog sina svakodnevno je zlostavljala i maltretirala Maju Đorđević i njene najbliže

Marku Nikoliću, koji je u sredu ubio ženu i svoje četvorogodišnje dete u Rakovici, u četvrtak je trebalo da počne suđenje pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu zbog nasilja u porodici.

On je inače 2010. godine bio osuđen za krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa eksplozivnih materija.