KiM dva uslova dele od vizne liberalizacije

Tanjug

17. 07. 2017. u 18:52

Portparolka Evropske Komisije Maja Kocijančić rekla je da ovaj sporazum zavisi od borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala

КиМ два услова деле од визне либерализације

Maja Kocijančić Twitter

Kosovo mora da ispuni još dva kriterijuma pre nego što mu bude garantovana vizna liberalizacija - da nastavi borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala koji su na visokom nivou, izjavila je danas portparolku Evropske Komisije Maja Kocijančić, a preno portal Ekonomijaonlajn.


Do sada za Prištinu je važila obaveza da u parlamentu ratifikuje Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Kocijančić je podsetila da je prilikom sastanka sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u februaru i predsednik EK Žan Klod Junker pozvao na dalju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ona je dodala i da EU prepoznaje napore koje je Kosovo uložilo u zaključivanje procesa o demarkaciji sa Crnom Gorom, ali "kako je predviđeno predlogom Komisije iz maja 2016. godine, ratifikacija sporazuma je jedan od uslova za liberalizaciju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Немања

17.07.2017. 20:21

Тзв. Косово у рубрици окупиране територије.

sta nevalja u ovom celom konceptu demokratije

18.07.2017. 11:15

Izvini ali moram da reagujem na najosnovnije cinjenice. U Srbiji do komunistickog upravljanja, Srbija je imala svoju moralni, politicki i pravni poredak. Na kontu toga ko daje pravo samoproglasenim politicarima da od petog oktobra sankcionira to pravo a na kontu svega toga da dodam jos i to da zakon i pravne institucije narod pravi.

Ђура Змај

18.07.2017. 18:54

"KiM dva uslova dele od vizne liberalizacije", kažete ali ne vidim gde je Maja upotrebila izraz KiM, pa i ako jeste šta će KiM vizna liberalizacija kad je ono sastavni deo Republike Srbije.?! Međutim, Očigledno je da Maja i EU misle na Republiku Kosovo, pa kad je tako zašto je u naslovu "KiM".?!