Dva mlada života ugašena na Jazu

J. Ilić

17. 07. 2017. u 11:02

Irena Zlatković i Veljko Radisavljević iz Velike Plane poginuli na motociklu u sudaru u Crnoj Gori; Irena otišla na more da radi i zaradi novac za studije, pre tri dana pridružio joj se dečko Veljko

Два млада живота угашена на Јазу

FATALNO Veljko Radisavljević na motoru / SUDBINA Irena Zlatković

DVA mlada života ugasila su se u trenu, u teškoj saobraćajnoj nesreći nadomak plaže Jaz pored Budve, u direktnom sudaru “golfa” mojkovačkih registarskih oznaka i motora švajcarskih tablica, kojim je upravljao Veljko Radisavljević (33) i saputnik mu bila Irena Zlatković (29), oboje iz Velike Plane.

Vest o velikoj nesreći i pogibiji dvoje mladih ljudi brzo se proširila gradom na levoj obali Velike Morave. Potresla je sve, komšije i prijatelje porodica Zlatković i Radisavljević su u šoku, rodbina je u šoku, a u oba porodična doma je zavladao očaj i bezgranična tuga.

Irena Zlatković bila je student završne godine na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu. Imala je još dva ispita do završetka studija i titule lekara.

U Crnu Goru, tačnije na Sveti Stefan, otišla je pre desetak dana, ali ne na zasluženi odmor, već kako bi u sezoni zaradila novac za dalje studiranje. Radila je u hotelu “Admiral”, a Veljko joj se pridružio pre tri dana...

Tragična vest o nesreći i gubitku dva mlada života je šokirala celu Veliku Planu, jer je Irena bila prelepa devojka, koju su voleli svi koji su je poznavali i o njoj imaju samo reči hvale.

U domu porodice Zlatković očaj. Majka Nada i otac Momčilo od trenutka kada su primili tragičnu vest, zanemeli su od bola, ne veruju da im je ćerka mrtva.

Majka Nada u nedelju je pripremala venčanicu u kojoj će Irena biti sahranjena.

- Porodica Zlatković je prosečna srpska porodica, bori se da preživi - priča Dušan Marić, prijatelj porodice Zlatković koji je u nedelju bio u njihovom domu da im se nađe.

TELA STIŽU DANAS TELA nastradalih Irene i Veljka su u nedelju bila u Podgorici, gde je u podne obavljena obdukcija. Zbog procedura, prenos tela obaviće se u ponedeljak. - Pružićemo svaku pomoć porodicama oko prevoza tela i sahrane, sve što možemo u ovim preteškim trenucima - kaže Dušan Marić, koji je inače i zamenik predsednika opštine Velika Plana.

Irena je bila devojka za primer, vredna i požrtvovana, kojoj se smešila divna budućnost. U trenutku sve je nestalo.

- Irena nije želela da opterećuje roditelje Nadu i Momčila koji su oboje bez posla. I brat Igor (32), koji je završio Pravni fakultet, takođe je bez posla. Zato je Irena i otišla u Crnu Goru kako bi od sezonskog posla na moru zaradila novac za fakultet, to malo što joj je preostalo do diplomiranja - jedva zadržavajući suze izgovara Dušan.

Porodica Zlatković o samoj nesreći ne zna nikakve detalje.

Svedoče da su Irena i Veljko od nedavno zajedno. Zabavljali su se tek nešto više od mesec dana. Veljko, koji sa ocem ima preduzetničku radnju u Velikoj Plani, otišao je na more pre tri dana kako bi video Irenu. Motor je, kako saznajemo, tamo pozajmio od prijatelja.


POTRESNA PORUKA IRENINOG OCA

IRENIN otac je nakon tragedije koja se dogodila okačio njenu fotografiju na svom fejsbuk-profilu, uz potresne reči koje cepaju srce.

- Ljubavi naša, Irena, od večeras si među rajskim cvećem... Počivaj u miru, neka te anđeli čuvaju - napisao je otac Momčilo Zlatković.

Brojni prijatelji ove porodice su u neverici ostavljali oproštajne poruke Ireni i upućivali saučešće neutešnoj porodici.


"GOLF" PRETICAO KOLONU?

DRŽAVLjANI Srbije, Irena Zlatković (29) i Veljko Radisavljević (33) iz Velike Plane, poginuli su u teškom saobraćajnom udesu koji se preksinoć, oko 19.20, dogodio na lokalnom putu od Jaza prema kupalištu Ploče. Motociklista i devojka stradali su na motociklu švajcarskih registarskih oznaka, pošto su se direktno sudarili sa “golfom” mojkovačkih registarskih tablica.

Nesrećni turisti su stradali na licu mesta, a vozač “golfa” je sačekao policiju i dao izjavu o okolnostima pod kojima se dogodila tragedija. Izjavu je dalo i nekoliko očevidaca nesreće.

Uzroci teške saobraćajne nesreće se utvrđuju, a policija još nije dala zvanično saopštenje o nesreći. Po nekim nepotvrđenim pričama, vozač “golfa” je preticao kolonu.

(S. G.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Patak Dača

17.07.2017. 11:49

Tuga do neba..srce mi se cepa,a duša jeca,suze teku same...dokle bre ovako,na pošten svet,u cvetu mladosti..Bože dragi sačuvaj nas od propasti..porodicama moje saučešće u bolu...žalosno...

Шатор

17.07.2017. 19:23

Идиоти невиђени.Чобани којима је неко дао возачке дозволе. До Будве изгибанија. А кад видиш Голфа 2 бјежи гдје стижеш, нико нормалан. Са тим шклопоцијама натежу се да претичу цијеле колоне, а журе да стигну пред другу продавницу да циједе пивчугу и не раде ништа.