Vau, vau - Uskoro će nam platiti samo da letimo

Od 2012. otkada je osnovana nacionalna avio-kompanija Islanda Vau er izborila se za svoje mesto među drugim avio-prevoznicima.

Svet

Izvor: B92

Subota, 15.07.2017.

17:00

Vau, vau - Uskoro će nam platiti samo da letimo
(Foto: Thinkstock.com)

Nudila je na početku ekstremno niske cene letova, povezujući Evropu i SAD i služeći mnogima kao stanica za presedanje.

Zbog njenog načina poslovanja, očekuju dupliranje svojih aktivnosti u naredne dve godine.

A koliko daleko planiraju da idu?

“Vidim dan kada ćemo mi vama plaćati da letite”, rekao je osnivač i direktor kompanije Vau er, Skuli Mogensen.

Već godinama su avio- kompanije radile na diverzifikaciji prihoda i manjem oslanjanju na prodaju karata kao glavnog prihoda.

Naknade za stvari kao što su biranje sedišta, rano ukrcavanje i obroci u toku leta postali su normalni. Osim toga, razvili su unosne partnerske odnose sa hotelima, restoranima, agencijama za iznajmljivanje automobila i drugim igračima u industriji putovanja kako bi osigurali njihovu sposobnost da ostvaruju prihode iz svih aspekata putovanja.

“Naš cilj je i mi stvarno radimo na tome, da naši prihodi prevaziđu onaj koji bi nam doneli naši putnici”, rekao je Mogensen.

Dodaje da će ona avio-kompanija koja prva to postigne promeniti pravila igre kakva danas znamo.

U teoriji, objašnjava, manjom zavisnošću avio-kompanije od prihoda od putnika, odnosno iznosa koji se naplaćuje po karti postaje manje važan. U najekstremnijem slučaju, činjenica da je putnik na letu biće važniji za liniju avio-kompanije nego koliko je naplaćeno za tu avionsku kartu.

Kaže da je to zato što će najveći deo novca koji avio-kompanija zapravo zaraditi od svojih putnika ali tek nakon što kupe svoju kartu.

"I stoga će vas Vau er, na primer, tehnički platiti da budete u avionu".

Prema rečima ovog šefa koji je i bivši tehnološki preduzetnik i investitor, planovi Vau era idu dalje ka angažovanju klijenata kako bi iskoristili sve potencijalne poslovne inteligencije.

“Ima mnogo zanimljivih mogućnosti koje pružaju tehnologije i društveni mediji. Ima tu mnogo opcija”, rekao je.

"Želim da izgradim odličnu kompaniju i da se pri tom zabavim"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: