KAMP KOJI ČUVA KORENE: Nina Janković i Andrija Kuzmanović i ove godine u kampu za decu

Kamp je formiran sa idejom da okupi decu iz Srbije i dijaspore, i pruži im jedinstveno iskustvo upoznavanja sa srpskim jezikom, kulturom i istorijom

  • 0

Posle uspešne prve sezone, letnji kamp Mia Patria, organizovaće i ove godine edukativne i zabavne programe za decu uzrasta od 9 do 17 godina.

Kamp je formiran sa idejom da okupi decu iz Srbije i dijaspore, i pruži im jedinstveno iskustvo upoznavanja sa srpskim jezikom, kulturom i istorijom.

U posebno osmišljenom programu deca će imati priliku da steknu nova znanja iz oblasti srpskog jezika i književnosti, istorije i umetnosti i da na taj način upoznaju tradiciju svog naroda. Pored učenja kroz kreativne radionice koja obavljaju odabrani profesori, polaznicima kampa biće dostupno da bolje upoznaju ćirilično pismo pišući ga na način kako su to činili njihovi preci, dok će značajne istorijske podatke lakše savladati u glumačkim sekcijama, prolazeći kroz različite periode uz profesore istorije, ali i poznate domaće glumce poput Nine Janković i Andrije Kuzmanovića. Upravo su ove dramske sekcije tokom prethodne sezone bile najatraktivnije polaznicim kampa, a druženje i rad sa poznatim glumcima im je ostao u najlepšem sećanju.

Foto: Promo Foto: Promo

- U kamp Mia Patria dolaze deca iz Srbije, ali i deca iz celog sveta, većinom srpskog porekla, a naš cilj je da im predstavimo Srbiju u najlepšem svetlu, da je što bolje upoznaju, da budu ponosni na svoje poreklo i da se Srbiji rado vraćaju. U ovom jedinstvenom kampu koji želi da sačuva naše korene, deca će moći da probude svoje talente, da se druže sa vršnjacima iz celog sveta i osete duh Srbije kakvu možda do sada  nisu imali priliku da upoznaju - izjavila je Maja Bjelogrlić, osnivač kampa Mia Patria.

Foto: Promo Foto: Promo

Kamp Mia Patria će i ove sezone nastaviti saradnju sa Upravom za dijasporu pri Ministarstvu spoljnih poslova, kao i sa Kancelarijom za KiM pod čijim pokroviteljstvom je organizovano učešće po petoro polaznika. Ovogodišnje druženje počinje 1.avgusta, a prijave traju do polovine jula.

(Telegraf.rs/ PR

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA