U Srbiji pale plate za 5, u Leskovcu za 9,2 posto

Neto isplaćene prosečne zarade u maju mesecu pale su skoro u celoj Srbiji u odnosu na prethodni mesec, pa je tako na nivou zemlje zabeležn pad od 5 posto, u Jablaničkom okrugu 5,4, u Leskovcu 9,2, a Medveđa je jedina opština gde je prosek porastao za neverovatnih 61,7 posto.

Leskovčani su u maju primili u proseku 35.538 hiljada dinara, bez poreza i doprinosa, Bojničani 29.413, Vlasotinčani 31.025, Lebančani 31.450, Crnotravci 28.872 i Medveđani čak 68.784 dinara.

Za ovoliki skok plate u maloj Medveđi, kao i ranije, zaslužno je oko 400 rudara, koji su u maju primili dve zarade.

Milica Ivanović

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

12 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
orkestar za inaguracije
27.06.2017. 13:19

Plate su prema zvanicnim podacima pale koliko je napisano u tekstu. Nezvanicno plate su mnogo manje, otkup poljoprivrednih proizvoda potpuna anarhija. Drzava je ratni plen SNS, krunisanje AV rijalti sou. Potpuna demonsracija moci jednog coveka, koji mrtav ladan predlozi gej gospodjicu za premijerku. Stalno cujem ogromnu kolicinu gluposti od strane frustriranih idiota, sa master diplomama. E sad pad plata ublazava niska cena poljoprivrednih proizvoda i produzuje vek diktaturi. Doci ce vreme kad ce narod biti i gladan.

marovcanin
27.06.2017. 14:55

Ds se sto pre navede ko i koliku platu i zasta prima u Lebane. To vam je najbolji primer dzabolebarenja i familijarnog zaposljavanja. Koliko ukupno zaradjuju Dzavtici, a koliko porodica Bobana Sumara. Normalno da se ispisu i sve diplome koje ove dve porodice poseduju.

sasa
27.06.2017. 17:24

nemoj da lazete.AV je reko prosecna plata 435 evradi

Svaka cas
27.06.2017. 17:40

Znaci onu platu koju rudari nisu primili niste racunali u aprilu al ste zato obe racunali u maju.Sta ti je srpska snalazljivost,hahah.

vule ilic
28.06.2017. 07:01

Kad procitam podatke o ukupnoj zaduzenosti zemlje, o prosecnoj plati, o otkupnoj ceni visnje, kad gledam snimke rijalti soua zvanog inaguracija, ja se tako osecam ponosnim sto nisam clan SNS i sto nikad nisam glasao radikale i hibridne radikale zvane naprednjaci. Tek ce se posledice vladavine egocentricnog AV osetiti.

trecerazredna baraba i dripac
28.06.2017. 07:55

Ko o cemu Srbi stalno pricaju da su plate male . Dobro mozda su male, ali stvarno mislim da nije uredu da prosvetari s vremena na vreme dizu glas, onomad vojni i policijski sindikat i mnogi drugi. E sad plata moze i da bude mala, ali ponizenje je danasnji izbor ministra odbrane. Pazite sluzio sam vojsku, odazivam se na vojne vezbe, sve to bez pare. Danas ce gospodin Aleksandar Vulin biti izabran za ministra odbrane, radice za debele pare, a nije SLUZIO vojsku. Stvarno se pitam dali sam ja trecerazrena baraba i dripac i sto se odazivam na vojne vezbe bez pare.

radivoje vuksanovic
28.06.2017. 10:58

Jeb.. drzavu u kojoj predsednik ne govori engleski, kralj ne govori srpski, a vojni ministar nije sluzio vojsku. Dodaj gej premijerku sa polusrpskim poreklom(poreklo je najmanji problem) i sve doktorske disertacije koje su fals. Nikad ekipa egocentricnog rijalti inaguratora nece doneti plate koliko toliko dostojne coveka. Nema nista izedose sve. Znate kakvu ce kaznu smisliti AV. Smanjice plate jos. Gej Ana ce priznati Kosovo, a mi nezadovoljni pisacemo komentare, tek toliko da ublazimo dusevni bol.

Joe Strummer Pink je Punk
28.06.2017. 12:05

Nisi. Ti si normalna osoba, neko ko voli Srbiju i njene gradjane, neko ko nikada ne bi izdao izdajnike na vlasti. Da je pravde, izvesni ministar-simulant-dezerter bi karijeru završio kao …….

Otpor2017
28.06.2017. 15:40

Vulin je tu da uvede crne kosulje i upotpuni novi fasisticki poredak u Srbiji,ipak je on baba Mirin pionir.

kukumevka
28.06.2017. 15:55

Aleksandar Vulin nije sluzio vojsku. Pa jel znate nekog drugog Aleksandra da je sluzio vojsku. Recimo predsednik

Nikola
29.06.2017. 11:33

E sve smo zavrsili, cak je i Krivosija kupio dzip da moze da ucestvuje u akcijama dzavticevih manekena za dzipijade.
malo lije

Nikolica
06.07.2017. 13:40
Odgovor za  Nikola

Znalise koji je uslov da se udje u klub sps, tojest do kolko pare za dzip da se da?
Ili se vise isplati u sns?