Aktuelno

Athanasia Panagea & Nora Adwan: Shadows
03.07.2017. - 16.07.2017.

Athanasia Panagea & Nora Adwan: Shadows


Athanasia Panagea i Nora Adwan, izložba fotografija pod nazivom, "Shadows", od 3 do 16. jula, 2017. Velika galerija Kc Grad otvaranje izložbe u ponedeljak 3. jula u 20h.

 

 

Poslednja izložba godišnjeg izlagačkog programa, pre letnje pauze, otvoriće se u ponedeljak, 3. jula od 20 časova. U pitanju je zajednički projekat dve umetnice Athanasije Panagee iz Grčke i Nore Adwan irsko-palestinske umetnice koja živi i radi u Norveškoj. Projekat pod nazivom Shadows zajednički je fotografski serijal dve umetnice.

Panagea i Adwan su se upoznale u Srbiji, pa otuda i želja da deo ove serije prikažu baš u Beogradu.

Projekat Shadows otpočele su 2013. godine, on još uvek traje i predstavlja zajedničko istraživanje zasnovano na opservacijama i zajedničkom iskustvu dve autorke koje putuju po novoosnovanim evropskim državama istražujući neviđeno, tražeći opskurne i očigledne senke ljudi i njehovih svetova. Projekat je u tesnoj interakciji sa pejzažima i ljudima u cilju prenošenja njihovih narativa i njihovog međusobnog uticaja, prikupljajući široki spektar informacija koje donose neočekivane rezultate.

Selekcija fotografija za beogradsku izložbu u našoj Velikoj galeriji uključuje pejzaže iz Beograda i Vojvodine, pejzaže pod jakom senkom politike. Kako obe autorke navode: „Projekat se bavi zajedničkim predmetima interesovanja a vezanih za promenljive političke pejzaže i načine njihove javne i privatne vizuelizacije. Cilj je prikazivanje dubokih senki tih političkih promena i njihov uticaj na emocinalne živote pojedinaca u datim državama.“

Izložba Shadows biće otvorena do 16. jula, uz vođenje čiji će termin biti naknadno objavljen.

www.gradbeograd.eu

 

objavljeno27.06.2017.

Pretraga




Prijava na mail listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.