• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri nova imena u Vladi

Izvor mondo.rs Izvor MONDO/Tanjug

U Vladi Srbije koju će predvoditi Ana Brnabić neće biti mnogo izmena u odnosu na sadašnji sastav. Biće 18 ministarstava i tri bez portfelja. Skupština sutra o izboru Vlade. Vučić zadovoljan izborom Ane Brnabić...

 U Skupštinu Srbije stigao je Predlog odluke o izboru vlade, koji predviđa da nova vlada ima četiri potpredsednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja, saznaje Tanjug.

Nova imena u Vladi su Branko Ružić, Goran Trivan i Nenad Popović.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić kandidat je za ministra državne uprave i lokalne samouprave, na čijem čelu je do sada bila buduća premijerka.

Rođen je 1975. godine u Zemunu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na smeru za međunarodne odnose, gde je od 1996. do 1999. godine obavljao funkciju studenta prodekana. Od 2000. do kraja 2002. godine bio je predsednik omladine Socijalističke partije Srbije. Sada obavlja funkciju potpredsednika Glavnog odbora SPS-a.

Od januara 2001. do decembra 2003. godine poslanik u Skupštini Srbije. U tom periodu je bio i portparol SPS. Od 2004. do 2006. godine poslanik u Skupštini Državne zajednice Srbija i Crna Gora. U sazivu Skupštine Srbije od 2008. do 2012. bio je predsednik poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija. U Vladi Srbije 2013. godine bio je ministar bez portfelja, zaduženog za evropske integracije. Od 2009. do 2014. godine bio je potpredsednik FK Partizan.

SUTRA U 10h...

Predsednica parlamenta Maja Gojković zakazala je za sutra u 10 sati posebnu sednicu na kojoj će biti birana nova vlada. Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić na toj sednici predstaviće svoj ekspoze i sastav kabineta.


Dosadašnji gradski sekretar za ekologiju Goran Trivan prelazi na republički nivo i vodiće novi resor - Ministarstvo životne sredine.

Rođen je 1962. godine u Kladovu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Šumarskom fakultetu u Beogradu, a 1991. godine izabran je za ministra za omladinu i sport u Vladi Srbije. Nakon toga radio je u Javnom preduzeću "Srbijašume".

Bio je je predsednik i član upravnih odbora i saveta institucija u oblasti zaštite životne sredine, privrede, kulture, prosvete, zdravstva i nauke. Za svoj rad više puta je nagrađivan. Trivan je od 2008. na čelu beogradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Član je Socijalističke partije Srbije. 

Treći novi član Vlade biće Nenad Popović iz Srpske narodne partije. On neće imati portfelj, a biće zadužen za inovacije.

Rođen je u Tuzli 1966. godine. Osnivač i predsednik Srpske narodne partije, bivši potpredsednik Demokratske stranke Srbije, potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Moskvi.

Od 2003. do 2007. godine predavač na katedri ekonomije stranih zemalja i spoljnoekonomskih veza na Ekonomskom fakultetu državnog univerziteta "Lomonosov". Od 2001. do 2005. profesor na katedri za ekonomiju i planiranje rudarske proizvodnje Moskovskog državnog rudarskog univerziteta. Objavio je osam knjiga i više od 50 naučnih radova o ekonomiji i ravnomernom razvoju.

Vlasnik je međunarodne grupe kompanije "ABS Elektro" sa sedištem u Rusiji, koju čini sedam kompanija i naučno-istraživački institut VNIIR i koja zapošljava više od 3.000 ljudi, pretežno mladih inžinjera.

Predsednik Fondacije "Sveti Aleksandar Nevski" iz Beograda koja je bila nosilac projekta obnove memorijalnog kompleksa spomenika Ruski Nekropolj na Novom groblju u Beogradu. Član je Upravnog odbora međunarodnog fonda Jedinstva pravoslavnih naroda, na čijem je čelu patrijarh moskovski i cele Rusije, Kiril. Osnivač je humanitarne fondacije "ABS Slavjanski". Nosilac je više odlikovanja.

Nova ministarstva, Vulin vodi odbranu zemlje


Najveće iznenađenje je zamena mesta dvojice aktuelnih ministra. Aleksandar Vulin će biti ministar odbrane, a Zoran Đorđević preuzima resor za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Jadranka Joksimović, do sada ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije, sada dobija resor u toj oblasti.

Trn u oku: SAD neće Vulina za ministra odbrane?

 Ostalih 13 ministara ostaju na dosadašnjim pozicijima, a neće se menjati ni četvoro potpredsednika: prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zatim potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih oslova Nebojša Stefanović, potpredsednik vlade ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i potpredsednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Rok za izbor vlade je 30. jun u ponoć.

Za izbor nove Vlade potrebno je da glasa najmanje 126 poslanika, od 250 koliko ima Skupština Srbije.

VUČIĆ NEMA PRIMEDBI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da vlada Srbije koju je predložila Ana Brnabić nastavi da radi dobar posao i dodao da nije imamo primedbe, kao predsesnik najveće stranke u zemlji, na sastav vlade koji je predložila.

"Nisam imao nikakvih primedbi, a i da sam i imao, možda ništa ne bih ni rekao" rekao je Vučić novinarima na Beogradskom Sajmu.

Očekuje da vlada nastavi da radi dobar posao:

"Ani želim mnogo uspeha", rekao je predsednik Srbije i podvukao da joj želi da održi finansijsku disiplinu, što je, kaže, suština.

On je dodao da je i ranije izražavo bojazan zbog eventualne regionalne nestabilnosti, ali da, što se ostalog tiče, vidi čist i jasan prosperitet zemlje.

Komentari 81

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gile

Vule pozdravi presednika..

Sarmica

Tri nova imena na grbaci poreskih obveznika, prelepo...

Palata Nepravde!

A Ministarstvo Straha?

special image