Počinje suđenje za zloupotrebe u "Kolubari"

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje u procesu protiv bivšeg direktora Rudarskog basena Kolubara Dragana Tomića kao i još 27 rukovodilaca tog preduzeća i vlasnika privatnih firmi optuženih da su zloupotrebama oštetili Kolubaru.
Oni su se na pripremnom ročištu, koje je u više termina trajalo od januara do maja, kratko izjasnili o krivici, odbacujući navode optužnice. Tokom dokaznog postupka biće ispitani brojni svedoci među kojima su bivši ministri finansija Dijana Dragutinović i Mlađan Dinkić.
 
Pored Tomića, optužnicom se tereti i 11 rukovodilaca "Kolubare" i njenih zavisnih preduzeća - Vladan Jovičić, Radisav Ranković, Radosav Milić, Vladan Radovanović, Milutin Bobić, Sveta Miljković, Milan Petrović, Živojin Jovanović, Svetolik Simić, Slavoljub Pavlović i Duško Obradović.
 
Optuženo je i 16 odgovornih lica, vlasnika i direktora privatnih preduzeća i radnji koje su Kolubari davale u zakup svoju mehanizaciju - Vitomir Dimitrijević, Radosav Savatijević zvani Kene, Dejan Živojinović, Nenad Živojinović, Radovan Cvetić, Goran Marojević, Vera Trifunović, Dejan Dimitrijević, Lazar Laketa, Zoran Ristivojević, Milorad Vojinović, Dragan Ivanović, Dejan Živković, Dejan Radosavljević, Radoš Milosavljević i Zoran Janković.
 
Prema ranijim saopštenjima tužilaštva, oni se terete za zloupotrebe u vezi sa zakupom mehanizacije više privatnih preduzeća za potrebe Rudarskog basena "Kolubara" od juna 2006. godine do decembra 2007. godine. Terete se da su iznajmljivanjem mašina privatnih preduzeća i radnji, za čijim radom nije postojala potreba, bez sprovedenog postupka javne nabavke i plaćanjem faktura na kojima je iskazan uvećan broj časova rada mašina, na štetu Kolubare privatnim preduzećima pribavili imovinsku korist.
 
Dragan Tomić, kadar Demokratske stranke Srbije, u pritvoru je proveo godinu dana od hapšenja 3. oktobra 2011. godine, do naredne godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.