Filipović: Nadam se da nismo dosadili narodu; Savić: Dva takmičenja, vremena malo

Novosti online

25. 06. 2017. u 18:10

Ovi momci na čelu sa Savićem znaju kako se igraju finala, verovali smo da smo kvalitetniji - kaže Filip. Izgleda da FINA ne brine o tome kako se igrači osećaju - priča selektor

Филиповић: Надам се да нисмо досадили народу; Савић: Два такмичења, времена мало

Vaterpolisti sa medaljama Foto: Promo/VSS

Petu uzastopnu, a 11. ukupno titulu su vaterpolisti Srbije osvojili u Svetskoj ligi. Danas su posle preokreta savladali selekciju Italije sa 10:9.

- Ovi momci na čelu sa Dejanom Savićem znaju kako se igraju finala, verovali smo do kraja da smo kvalitetniji i na kraju smo pokazali. Osvajanjem i ovoga dosadili smo vaterpolo svetu, ali se nadam da nismo dosadili i našem narodu, jer je ovo nešto najlepše što mi možemo njima da doprinesemo. Hvala i onima što nas podržavaju i onima što nas ne podržavaju - možda sada počnu - rekao je Filip Filipović.

Kapiten “Delfina” se zahvalio svima koji su omogućili da dođu u Rusiju.

- Nadam se da ćemo imati bolje uslove u budućnosti - poručio je Filipović.

Andrija Prlainović je naglasio da su uz Hrvatsku i Mađarsku Italijani najteži rival.

- Ima ekipa od kojih ne volimo da gubimo, a sa Italijanima smo imali neka negativna iskustva. Zato sada gledamo da ih što duže ostavimo bez pobede protiv nas. Trijumf je važan za predstojeća takmičenja. Loše smo započeli ovaj meč, ali smo još jednom pokazali da umemo da se vratimo. Stvaramo novu ekipu za Tokio i važno je da pobeđuješ i osvajaš turnire. Koliko god da se ljudi čude odakle nam volja treba da znaju da ćemo imati isti cilj dokle god igramo za Srbiju, a to je zlatna medalja - jasan je Prlainović.

Srbija je aktuelni olimpijski, svetski i evropski šampion, a sledeći ispit imaće u Budimpešti na Svetskom prvenstvu (od 17. do 31. jula).

- Odradili smo sve kako smo planirali. Bio je ovo težak turnir za sve ekipe. Deo umora od jakih treninga se preneo na igru. Početak meča sa Italijom je bio loš, ali kada smo počeli da mislimo na prave stvari počeli smo da igramo našu igru i dobili. Ostaje nam još glazura, jer je ostalo malo vremena do SP. Eto, FINA u kratkom periodu organizuje dva velika takmičenja, ali kog ato zanima kako se osećaju igrači - zaključio je Dejan Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Slaviša Šarčević

25.06.2017. 19:47

Dabogda nam tako dosadjivali na svakom takmičenju. Sve najbolje momci, samo tako.

posmatrac iz daleka

26.06.2017. 00:40

Necekome dosaditi. Ako se i nadje neko, neka gleda onda nas domaci fudbal !!!