Konkurs za prijem profesionalnih vojnika

Ministarstvo Odbrane i Vojska Srbije raspisali su novi konkurs za prijem u radni odnos 675 profesionalnih vojnika, devojaka i mladića mladjih od 30 godina, koji su odslužili vojni rok sa naoružanjem. Konkurs je raspisan u 34 grada. Kruševački garnizon potražuje petnaestoro profesionalnih vojnika, na određeno vreme u četiri jedinice na teritoriji grada.

Lica koja budu zadovoljila sve kriterijume konkursa u Kruševcu, radiće u Atomsko biološko hemijskoj i službi komunikacije, kao i u tehničkoj i intendantskoj službi.

"Čovek koji voli vojsku, ima priliku da radi jedan pošten posao, da pri tom ima platu od 32.000 do 35.000 dinara. Da pri tom dobije sve ono što ga sleduje zakonom o Vojsci, a to znači i zdravstveno osiguranje za sebe i za članove porodice i niz drugih benefita koji sleduju inače bilo koje profesionalno vojno lice koje je na službi u Vojsci", kaže pukovnik Sreten Zafirović, komandant Garnizona Kruševac.

Potrebno je da zainteresovani kandidati budu u kasarni "Car Lazar" 30. juna od 7.30 do 10 časova. Da sa sobom ponesu ličnu kartu, vojničku knjižicu, kopiju diplome o završenoj školi i sportsku opremu. Proces selekcije je eliminacioni u tri dela. Svi koji prodju proveru fizičke sposobnosti, biće upućeni u Vojnu bolnicu Niš na psihološku procenu, a potom na proveru zdravlja.

Potpisivanje prvih ugovora očekuje se na jesen.

Ugovor sa svima koji prođu proces selekcije sklapa se na šest meseci. Ukoliko zadovolje kriterijume i uslove sklapa se ugovor novi na tri godine sa mogućnošću da se taj ugovor produžava do navršene 40. godine. Nije nikakva tajna da mi u ovom momentu takodje imamo ljude koji su stariji od 40 godina, ali da je za takav prijem odnosno takav ostanak potrebna odluka Ministra odbrane.

Do sada je na nov, jednostavniji način primljeno 739 profesionalnih vojnika. Kandidati koji ne budu izabrani imaće šansu već u septembru. Plan Vojske je da u 2017. godini uveća brojno stanje jedinica za oko dve hljade.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво