Funkcioneru iz Valjeva pritvor zbog mita

B. P.

23. 06. 2017. u 09:04

Aleksandru Vujiću Subotiću određen pritvor do 30 dana. Osumnjičen za primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje službene isprave...

Функционеру из Ваљева притвор због мита

Aleksandar Vujić Subotić

NAČELNIKU Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva Aleksandru Vujiću Subotiću (34), određen je pritvor do 30 dana. On je osumnjičen za primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave. Priveden je u utorak, nešto pre ponoći, u trenutku dok je primao novac kao naknadu za fiktivno sproveden postupak javne nabavke.

Pritvor do 30 dana određen je i A. Đ. (34) službeniku Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove, R. Đ. (43), iz samostalne zanatske trgovinske radnje "Fiskal" u Valjevu, B. S. (38), odgovornom licu radnje za popravku metalnih proizvoda, M. P. (46), iz preduzeća "Japi kom" iz Novog Sada, M. V. (50), iz firme "PSC Vuković" Šabac, i A. P. (35) iz Građevinskog preduzeća "VA gradnja 2007" iz Valjeva. Od osmoro uhapšenih, na slobodi je jedino T. I. (28), pripravnica u Gradskoj upravi.

Osumnjičeni se terete da su u postupku javnih nabavki, čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto-sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir-aparata i štampača i kancelarijskog materijala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Velja Rakic

23.06.2017. 18:45

kriminal u svim javnim preduzecima ,posebnoVidrak.Sladja ne krade ona otima.Dokle?

Valjevka

26.06.2017. 10:29

Navesti kojim strankama pripadaju dotična lica, jer su im te stranke ukazale poverenje i dovele ih u Gradsku upravu! I kao što to biva, hvataju se samo mali prestupnici, dok oni veliki i dalje rade na miru.