Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:23, 22. 6. 2017.

| Društvo

Leskovac najpristupačniji na društvenim mrežama, Niš reklamira gradonačelnika

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
leskovac
Leskovac koristi najviše potencijala na društevenim mrežama

I dok je sajt Grada Leskovca linkovan sa zvaničnom Fejsbuk stranicom i Tviterom Grada, na kojima se dnevno objavljuju gradske vesti, niški sajt umesto veze sa gradskim Fejsbukom, povezan je sa privatnim profilom gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

Umesto da građani, ali i turisti imaju mogućnost da jednim klikom miša odu na zvanične profile na društvenim mrežama gradova i opština gde bi mogli da se informišu i pišu o svojim problemima, kao što je to slučaj sa Leskovcem, zvanični sajt  Grada Niša svoje posetioce vodi do privatnog profila Darka Bulatovića.

bulatovic fejsbuk Bulatovićev zvanični privatni profil; printskrinTako umesto informacija o dešavanjima u gradu i turističkim atrakcijama, Bulatović svoj profil koristi uglavnom za samopromociju i promociju Srpske napredne stranke čiji je funkcioner.

Međutim, u Kabinetu gradonačelnika kažu da je tako bilo i “u prethodnom periodu” i da na taj način “Bulatović ostvaruje komunikaciju sa građanima”.

I u prethodnom periodu link ka FB sa zvaničnog sajta Grada Niša vodio je do profila gradonačelnika i nikada to nije bio problem, niti predmet pisanja bilo kog medija. Ista praksa nastavljena je i od trenutka kada je gradonačelnik postao Darko Bulatović. S obzirom na to da Grad Niš nikada nije imao zvaničnu FB stranicu, ovo je jedina mogućnost da građani komuniciraju direktno sa gradonačelnikom putem društvene mreže - kazali su u Kabinetu.

Oni dodaju da je u planu i izrada zvaničnog profila Grada koji bi trebalo da zameni Bulatovićev profil.


“Bulatović nema privatni profil, već zvanični profil”

U Kabinetu dodaju da je od trenutka kada je imenovan za gradonačelnika Niša, Bulatovićev profil postao “zvanični profil gradonačelnika, a ne privatni profil”.

Od momenta njegovog izbora za gradonačelnika profil o kome govorite postao je zvaničan profil gradonačelnika Niša putem koga se ostvaruje vid komunikacije sa građanima, obaveštavaju se o aktivnostima u gradu i ujedno imaju još jednu mogućnost da gradonačelnika i njegove saradnike obaveštavaju o svojim problemima i zatraže pomoć - istakli su u kabinetu.

komsika Bulatović sa "zvaničnog" profila se dopisuje nezvaničnoMeđutim, upravo sa ovog profila Bulatović se dopisivao i neformalno, pa bi neki građanin ili turista mogao da naleti na njegov komentar upućen, po svemu sudeći njegovoj komšinici, kojoj je pohvalio izgled njene novogodišnje jelke.

Komsinka da li je to prirodna jelka - napisao je Bulatović sa "zvaničnog profila", u vreme dok nije bio gradonačelnik.

Takođe, iako je gradonačelnik svih Nišlija, na svom profilu posebno favorizuje simpatizere SNS tako što u predizbornim kampanjama promoviše i podržava aktivnosti Gradskog odbora naprednjaka u Nišu. Neretke su na profilu gradonačelnika Niša fotografije sa stranačkih sastanaka i pored štandova SNS.


Vranje bez Fejsbuka, Pirot bez ikakvih društvenih mreža

Gradski sajt Vranja posetioce može da odvede na Tviter nalog, koji se redovno ažurira, ali Fejsbuk stranica ne radi.

Ipak, pirotski sajt je nešto skromniji, pa nije linkovan ni sa jednom društvenom mrežom, a u Gradskoj upravi kažu da zasad ne postoji ni ideja da se tako nešto učini.

Otkad je bio uveden internet u Gradskoj upravi, Fejsbuk je blokiran. I tako je ostalo, takva je bila politika, e sad da l’ će tu nešto da se menja ili ne, ne zna se - kazali su u Gradskoj upravi Pirota.


Evropski gradovi koriste Fejsbuk stranice za promociju

Za razliku od juga Srbije, gde se ne koristi pun potencijal društvenih mreža, evropski gradovi poput Bratislave, Rima, pa čak i manjih gradova poput Graca ili Krakova svoje gradske sajtove su linkovali sa Fejsbukom i Tviterom i na taj način komuniciraju sa građanima, ali i turistima.

Pored komunikacije, sajtove koriste za objavljivanje vesti o turističkim atrakcijama, radnim vremenom lokala i ustanova, a tu su i istorijske činjenice i preporuke za dobru domaću kuhinju.

Ovaj tekst je nastao uz podršku programa “Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj Uniji”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Predrag98

    20:11 // 29. 6. 2017.

    ,, Nis to sam ja ,,

  • Sale nis

    23:10 // 28. 6. 2017.

    Covek je postavljen na to mesto kao kandidat SNS a i ne vidim u cemu je tu problem. A on prima i resava probleme svih gradjana ,svake nedelje i svuda stize za razliku od njegovih prethodnika i tu je sustinska razlika. Takodje pocelo je o Nisu da se prica i misli i u Beogradu i na Vladi tako da i o tome treba pisati realno.

    • Antibot

      12:13 // 13. 10. 2018.

      Sendvič sa salamom podrigušom i domaćim majonezom za saleta (malo slovo namerno), zaslužio čovek čim mora da piše ovakve nebuloze...

  • Зоран Васиљевић

    20:04 // 22. 6. 2017.

    Градоначелник Ниша - војни инвалидски пензионер који, као змија ноге, крије дијагнозу на основу које је постао инвалид. Срамота за Ниш. Истовремено и слика и прилика СНС власти.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: