Fudbal

Rajola otkrio zašto je Donaruma odbio novi ugovor s Milanom

Rajola otkrio zašto je Donaruma odbio novi ugovor s Milanom
Foto: Ilustracija | Rajola otkrio zašto je Donaruma odbio novi ugovor s Milanom

Nastavlja se rat na relaciji Milan - Mino Rajola, menadžer Đanluiđija Donarume, koji je u samo mjesec dana od idola navijača postao izdajnik jer je odbio da produži ugovor s italijanskim velikanom, koji ističe na ljeto 2018. godine.

Mnogi tvrde da je baš Rajola napravio problem gdje ga nema i okrenuo 18-godišnjeg golmana protiv kluba.

"Bili su agresivni i neprijateljski nastrojeni. Donaruma je doživio i prijetnje smrću. Zato smo odlučili da kažemo ne. Ne možete zadržati igrača ako mu prijetite. Novac nije problem. Jednostavno, nismo ni razgovarali o tome jer nam nije dozvoljeno. Oni idu okolo i traže top igrače, a takvog imaju kod kuće. Napravili bi dogovor da svi budu zadovoljni, ali to nije bilo moguće", rekao je Rajola, koji je u Monte Karlu pozvao tri novinara i održao pravu predstavu, bez postavljenih pitanja. 

Kako je vrijeme prolazilo navijači Milana su bili sve više bijesni, te su se u potpunosti okrenuli protiv Rajole i Donarume, kojeg su pristalice Rosonera iz Poljske gađale lažnim novcem na utakmici Eura do 21 godine protiv Danske.

"Điđo je želio da potpiše novi ugovor, ali mi je jednom prilikom rekao - 'Mino, možda je bolje da prekinemo pregovore jer prijete meni i mojoj porodici'. Tu sam odlučio da zaustavim sve i odluka je samo moja. Nakon svega Donaruma je želio izvinjenje kluba zbog svega što se događalo, ali se to nije dogodilo. Klub bi trebalo da podržava svog igrača, a ne da igra protiv njega", smatra Rajola.

Milan je sjajnom golmanu ponudio pet miliona evra platu i ugovor do 2022. godine, ali Rajola tvrdi da u pitanju nije novac.

"Gledajte, ne želim da ratujem s Milanom. Pa prije šest godina sam im doveo Zlatana Ibrahimovića iz Barselone. A, Ibra bi sada ponovno bio igrač Milana da je tu Adriano Galijani. Takođe, mogu da potvrdim da novac nije bio problem u cijeloj priči. Jednostavno smo željeli još vremena i uvjeravao sam čelnike kluba da Điđo neće otići kao slobodan igrač", rekao je 'Pica majstor', pa praktično sam sebe demantovao već u sljedećoj rečenici, prenosi "Index.hr".

"Međutim, igrač treba biti plaćen po kvalitetu a ne po godinama. Donaruma je zaslužio sve to napornim radom, a Milan ide okolo i nudi veću platu Alvaru Morati i Pjeru Emeriku Obamejangu. To nema nikakvog smisla. Čelnici Milana su arogantni i pogrešno su se postavili", rekao je Rajola.

Na kraju je rekao da će Donaruma biti bolji od legendarnog Điđija Bufona.

"Donaruma nema cijenu i on je neprocjenjiv. Sigurno će postati bolji od Bufona i biće prvi golman koji će osvojiti Zlatnu loptu. Jednostavno, bolji golman se nije rodio", zaključio je Rajola, čijeg igrača potajno love Real Madrid i PSŽ. 

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije