Eucerin Even Brighter: Ujednačen ten i mladalački blistava koža!

by | jun 19, 2017

Mnoge dame slažu se da ništa ne može tako vidljivo da naruši lepotu tena kao fleke odnosno hiperpigmentacije. Zašto se hiperpigmentacije pojavljuju na licu i kako ih umanjiti i sprečiti, saznajte od stručnjaka koji su osmislili Eucerin® Even Brighter liniju,zasnovanu na β –Rezorcinolu, aktivnom sastojku koji efikasno deluje u korenu ovog problema.

Hiperpigmentacije, poznato je, često “prate” faze hormonskih promena, trudnoću ili menopauzu, a pojavljuje se i nakon dugogodišnjeg korišćenja kontraceptivnih pilula. Pored drugih, manje presudnih uzročnika, ipak, najčešći uzrok hiperpigmentacija je sunčevo zračenje.
“Najčešći “krivac” za pojavu hiperpigmentacija su UVB zraci kojima smo izloženi tokom leta, ali i UVA zraci takođe nose svoj deo “krivice”. Njihov nizak nivo zračenja, za razliku od UVB zraka, prisutan je gotovo tokom cele godine, a hiperaktivni melanozomi reaguju čak i na izlaganje niskom nivou UV zraka, te i “hladna svetlost” može da izazove prekomernu proizvodnju melanina.

Zato ljudi koji pate od hiperpigmentacija moraju da koriste kreme sa visokim zaštitnim faktorom 365 dana u godini, a posebno tokom sunčanih dana kada je neophodno da kreme za zaštitu od sunca koje koristimo sadrže viši SPF faktor”, kaže Stefani Konzelman (Stefanie Conzelmann), šef sektora za razvoj proizvoda odeljenja dermokozmetike Eucerin istraživačkog centra.
Krivac i zaštitinik – melanin

Od neželjenih efekata UV zraka našu kožu, kao prirodan UV filter, štiti melanin – pigment kože koji je odgovoran za njenu boju. Melanin nastaje u ćelijama koje se zovu melanociti. Kada koža proizvodi prekomernu količinu melanina, na licu se pojavljuju braon tačke i fleke različitih veličina i oblika. Pojedine osobe već rođenjem dobijaju ove promene na koži, ali se kod većine fleke naknadno javljaju.
Poslednjih godina pojavilo se više preparata za negu kože namenjenih ublažavanju hiperpigmentacija. Postoji, takođe, niz manje ili više efikasnih dermatoloških tretmana za smanjenje ili uklanjanje hiperpigmentacija među kojima su najčešće korišćeni hemijski piling i laserski tretmani.

U potrazi za efikasnim rešenjem ovog problema, nastala je i Eucerin®Even Brighter linija, koja sadrži najefikasniji aktivni sastojak za ujednačavanje boje tena koji su naučnici iz Eucerin istraživačkog centra za kožu ikada testirali: β-Rezorcinol.
Tajna efikasnosti β-Rezorcinola leži u njegovoj sposobnosti da smanji proizvodnju melanina na samom izvoru. Proizvodnju melanina pokreće enzim tirozinaza, a β-Rezorcinol slabi aktivnost tirozinaze i tako smanjuje proizvodnju melanina i nastanak hiperpigmentacija.
Eucerin®Even Brighter linija obuhvata dnevnu i noćnu kremu, kao i korektor za fleke i nije namenjena samo za smanjivanje hiperpigmentacija, već i za svakodnevnu negu kože, prevenciju starenja i nastanka novih fleka. Visoka UVA/UVB zaštita (SPF 30) dnevne kreme sprečava formiranje novih fleka, dok istovremeno stimuliše otklanjanje (reparaciju) bilo kog oštećenja koje je već nastalo.

Nakon četiri nedelje rezultat redovne upotrebe Eucerin® Even Brighter preparata dolazi do vidnog smanjenja hiperpigmentacija, a efekat se poboljšava, nakon redovnog i kontinuiranog korišćenja.

Kliknite na sledeću stranicu…


TRI PITANJA ZA…Stefani Konzelman


Koja vrsta hiperpigmentacija se najefikasnije tretira preparatima iz Eucerin®Even Brighter linije?

Zapravo, sve. Najbolje rezultate smo postigli sa flekama koje su povezane sa hormonima kao i sa hiperpigmentacijama uzrokovanim zapaljenjima. Staračke pege su prilično teške za tretiranje, s obzirom da se one hronično akumuliraju i evoluiraju tokom godina. Ipak, Eucerin®Even Brighter pokazuje rezultate i sa staračkim pegama. Potpuna eliminacija staračkih pega i ekstremnih hiperpigmentacija se može postići samo invazivnom terapijom dermatologa. Međutim, nakon što je hiperpigmentacija tretirana hemijskim pilingom ili laserskim tretmanom, Eucerin®Even Brighter pomaže da se rezultati održe i da se spreči formiranje novih hiperpigmentacija.
Da li postoji opasnost da kreme koje sadrže B-rezorcinol imaju efekat izbeljivanja tena?
Eucerin®Even Brighter kreme nemaju taj efekat jer se nanose u jednakom sloju na celo lice, tako da blago posvetljuju ten, ali ne čine da izgleda bledo, već koža dobija ujednačen ton i blistav izgled. Ako koristiteEucerin®Even Brighter korektor za fleke, važno je znati da se nanosi samo na mestima koja želimo da tretiramo, U suprotnom, oko fleke pojaviće se bledi prsten (oreol).β-Rezorcinolne zaustavlja u potpunosti aktivnost tirozinaze. Da je tako,koža bi postala bela kao sneg. Ovaj aktivni sastojak samo reguliše hiperaktivne melanozome i vraća njihovu aktivnost na normalan nivo.
Zašto je β-Rezorcinol drugačiji od ostalih aktivnih sastojaka ?

B-rezorcinol deluje tačno u korenu problema. Mi smo upoznati sa svim aktivnim sastojcima na tržištu, ali nikada nismo isprobali ili stvorili formulaciju sa bilo kojim aktivnim sastojkom koji koža tako dobro podnosi i koji je tako efikasan u maloj koncentraciji kao ovaj.

Tagovi: