Terzić suspendovan na šest meseci: Ne dotiču me odluke Karadžićevih organa!

Izvor: Blic, 02.Okt.2014, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić suspendovan na šest meseci: Ne dotiču me odluke Karadžićevih organa!

Vršilac dužnosti generalnog sekretara fudbalskog kluba Crvena zveda Zvezdan Terzić suspendovan je na šest meseci zbog incidenta u Kruševcu, po završetku utakmice između Napretka i srpskog prvaka.

Ovaku odluku donela je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i Terzić neće smeti da obavlja funkciju ni u klubu sa Marakane, kao ni u Zajednici superligaša čiji je formalno još uvek predsednik.

On je kažnjen zbog ulaska u restriktivni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prostor i sudijsku svlačionicu posle utakmice sa Napretkom u petom kolu domaćeg šampionata, što je i sam priznao, a pravdu na tom meču delio je Dejan Santrač.

"Ne dotiču me odluke Karadžićevih organa", rekao je kratko Terzić agenciji Beta.

Njemu je kazna izrečena na osnovu izveštaj delegata Dragana Denčića.

"Po završetku utakmice, dok sam u sudijskoj svlačionici sa glavnim sudijom sravnjivao podatke, u svlačionicu je provalio vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić i verbalno napao sudiju Santrača. Zatim je sa stola uzeo flašu kisele vode (1,5 litara) i besno je tresnuo o pod. Nakon intervencije redarske službe napustio je svlačionicu", napisao je Denčić, a na osnovu zahteva članova Disciplinske komisije FSS u Dopunskom izveštaju je dodao:

"U Zapisniku i Izveštaju sa prvenstvene fudbalske utakmice Superlige Srbije Napredak - Crvena zvezda, opisivajući ulazak Zvezdana Terzića u sudijsku svlačionicu posle završetka utakmice, koristio sam izraz "provalio". Ovaj izraz sam koristio u smislu "nasilno otvoriti", a ne kao krivično-pravni termin iz člana 204 KZ. Kako sam i opisao u Izveštaju, bio sam u sudijskoj svlačionici leđima okrenut ulaznim vratima. Vrata nisu bila zaključana, a otvorena su uz tresak, što mi je ukazalo na to da Terzić nije koristio kvaku kako bi ušao u svlačionicu. Da li ih je otvorio nogom, šakom... u njih, to ne mogu da tvrdim, ali stojim iza toga da nije mirno, pristojno, otvarajući kvakom vrata, ušao u sudijsku svlačionicu. Takođe, ovom prilikom hoću da naglasim da je Terzić bio iznenađen mojim prisustvom i da je to, po mom zapažanju, dosta spustilo tenziju, a ostalo se desilo kako sam opisao u Izveštaju", napisao je Denčić

Na donesenu odluku Zvezdan Terzić ima pravo žalbe Komisiji za žalbe FSS u roku od osam dana od dana prijema pisanog otpravka odluke.

Takođe, Napretku je izrečena novčana kazna od 100.000 dinara zbog činjenice da redarska služba nije sprečila Zvezdana Terzića da uđe u restriktivni prostor i sudijsku svlačionicu, kao i zbog unošenja pirotehničkih sredstava na tribine stadiona i njihovog aktiviranja tokom utakmice od strane navijača Napretka i Crvene zvezde.
Pogledaj vesti o: Incident,   Kruševac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Terzić: "Ne dotiču me odluke Karadžićevih organa"

Izvor: Sportske.net, 02.Okt.2014

Vršilac dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda izjavio je da ga ne dotiču odluke i kazne organa kojima rukovodi Tomislav Karadžić.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.