Terzić: Da sam došao 2004. na Marakanu, Zvezda bi danas bila najorganizovaniji klub na Balkanu

Izvor: Press, 20.Dec.2014, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: Da sam došao 2004. na Marakanu, Zvezda bi danas bila najorganizovaniji klub na Balkanu

"Jedan od stavova Delija je da za bivše igrače Partizana nema mesta u Crvenoj zvezdi. Ima logike...”
Došao je u Crvenu zvezdu juna ove godine sa prefiksom vršilac dužnosti generalnog sekretara najtrofejnijeg srpskog kluba. Iako je shvatio da je Zvezda u živom blatu do guše reklo bi se da je Zvezdan Terzić spreman da zagrize crvljivu jabuku.

Počev od sutrašnje sednice Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kluba njegova reč na Marakani imaće veliku težinu. Biće generalni direktor kluba, čovek koji će imati moć upravljanja. Reklo bi se nezahvalan posao, ali nekadašnji predsednik FSS u razgovoru za Sportski Žurnal kaže da se ne plaši. Čak je toliko siguran u svoje sposobnosti i konstatuje da bi Crvena zvezda bila najorganizovaniji klub na Balkanu da je ranije došao.
„U Crvenu zvezdu sam mogao da dođem mnogo pre. Oba puta na insistiranje Dragana Džajića. I oba puta sam osetio da ne bih bio dobro primljen iz razloga što nikada nisam bio igrač Crvene zvezde. Sada to ne osećam kao prepreku,  verovatno zašto što je u ovakvoj finansijskoj situaciji pa niko nema obraza da kaže „zašto je ovaj došao”. Ne mogu, ipak, da prežalim što 2004. godine nisam došao na Marakanu. Lično sam ubeđen da bi Crvena zvezda danas bila najbolji i najorganizovaniji klub na Balkanu”, poručio je Terzić za Žurnal.

Ima iskusni fudbalski radnik tu senku nad sobom, epitet da nikada nije bio deo Crvene zvezde i da mu Zvezda suštinski ne pripada. Ipak, Terzić kaže da je kao dečak bio opsednut crveno-belim bojama.
„Crvena zvezda je ljubav. Magija. Zavisnost. Ovo ne govorim kao čovek koji radi u njoj, nego kao dečak kome je Zvezda bila sve na svetu. Ne verujem da je bilo zagržiženijeg Zvezdaša od mene. Da li postoji čovek koji se zove Zvezdan a da nije svestan svog imena? Bilo je predodređeno da postanem deo Crvene zvezde.”

Govorio je za Žurnal Terzić  i o odnosu sa navijačima koji su često posećivali njegovu kancelariju u prethodnom periodu.
„Navijači su za mene najprijatnije iznenađenje. Imao sam o njima percepciju na osnovu medija, priča rekla-kazala. Istina je drugačija. Oni su vrlo organizovani i funkcionišu na ispravnim principima. Jedan od tih je da za bivše igrače Partizana nema mesta u Crvenoj zvezdi. Ima logike. Njihova stav je da deci Srbije pošaljemi poruku da se Crvena zvezda voli od malena, a ne malo, malo volim Crvenu zvezdu, malo Partizan, pa sutra ne znam koga.”

Prisetio se Terzić i prvih dana na Marakani.
„Svakog dana ponavljao sam istu rečenicu - Majko moja gde dođoh. Mislio sam da nećemo početi sezonu, da nam nema spasa... Prema svim ekonomskim principima Zvezda je klub pred bankrotom i to sam rekao posle sedam dana.” rekao je Terzić za Žurnal.
Pogledaj vesti o: Zvezdan Terzić,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.