TERZIĆ ZAGRMEO PRED NOVINARIMA: Nameštaju nas da ne osvojimo titulu!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Apr.2017, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TERZIĆ ZAGRMEO PRED NOVINARIMA: Nameštaju nas da ne osvojimo titulu!

Nije generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić dugo izlazio u javnost, ali je nakon izjava predsednika Partizana Milorada Vučelića jednostavno morao.

Morao je i zbog toga što se aktuelni šampion poslednjih nekoliko dana provlači u negativnom kontekstu, a Terzić je svakako neko ko mora da brani interese kluba.

Tokom brifinga >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koji je održao sa novinarima, direktor crveno-belih je izrazio veliku sumnju da Zvezdi pokušavaju da otmu titulu, večitom derbiju, suđenju na štetu crveno-belih, kao i evropskim ambicijama na leto.

- Prvi smo pune dve godine, prvi smo i danas i nadam se da ćemo ostati prvi do kraja šampionata - počeo je priču Terzić i vrlo brzo se ''prebacio'' na izjave Vučelića:

- Sve mi ono liči na priču ''Držite lopova'' i pravljenje ambijenta za nedozvoljene i nekorektne stvari s njihove strane. Čudi me to od predsednika Partizana Vučelića koji važi za jednog iskusnog i pametnog čoveka. Političara...Da se izleti juče sa onakvom izjavom. To su krupne reči. Ozbiljne optužbe i klevete. On je u svojoj izjavi rekao da su Zvezda i Vojvodina i ranije igrali nameštene utakmice.

PARTIZAN JE POSLEDNJI KOJI IMA PRAVO DA PRIČA O POŠTENJU

U dahu je Terzić nastavio priču:

Foto: Telegraf

- Mislim da je Partizan klub koji ima najmanje moralnog prava da priča o poštenju. Pamtimo njihovih šest titula i vrlo dobro znamo sve njihove prijateljske klubove zbog kojih su prvenstvo počinjali sa 20 i više bodova u odnosu na Zvezdu. I o tome sam već pričao. I ponovo ih opominjem da nisu oni ti koji smeju da pričaju o poštenju. Dižu lažnu prašinu da bi u miru mogli da sprovedu neke svoje nečasne radnje. Mi se Partizanom nećemo baviti. Gledamo samo sebe jer osvajanje titule zavisi samo od nas. Treba da dobijemo pet mečeva do kraja, mi ćemo ih doobiti i bićemo šampioni.

- Očigledno su svesni da ne kontrolišu situaciju, da zavise od Zvezde i zbog toga su krenuli u neviđenu hajku protiv nas. I novinari im daju vetar u leđa. Čitavo suđenje koje oni imaju u poslednje vreme i suđenje koje ima Zvezda...drastično imaju različite standarde.

Otkrio je Terzić zašto nije hteo da se oglašava posle večitog derbija i istakao da je Partizan imao ''vetar u leđa'' od strane sudije.

- Zvezda pokušava da bude džentlmenski klub. Posle derbija smo im čestitali na zasluženoj pobedi i nismo hteli da iznosimo neke prljave stvari koje su na bolele i na utakmici, ali i posle. Zvao sam Vučeliča i čestitao, iako je ostala gorčina zbog izuzetno pristrasnog suđenja Grujića. Zvezda je mnogo veliki klub na ovim prostorima da bi se smelo dozvoliti onakvo suđenje na Marakani. Mi samo tražimo fer suđenje, 50:50 odsto. Ne ni 51:49 u našu korist, samo 50:50 - rekao je Terzić i nastavio:

- Ali očigledno je da u 50. minutu Leonardo, po svim kriterijuma i pravilima, dobije crveni karton. Ono je sramota. Postoje organi FSS koji su morali da reaguju posle derbija. Ako nije video sudija, postoji snimak posle dva ili tri dana da se pogleda. Niko nije reagovao. To najbolje govori o tretmano kakav ima Partizan, a kakav Zvezda.

Foto: Marko Todorović

- Da li bi Partizan dobio derbi da je u tom 49. ili 50. minutu ostao bez igrača? Gledlai smo Bajern, sinoć i El Klasiko. Isključe ti ti igrača - izgubiš utakmicu. Bože moj, zašto nisi vodio računa o svom ponašanju? Svugde u Evropi je standard da se za to dobije karton, samo nije za Partizan. Imali su obilati vetar u leđa od strane sudije. Pazite, suđenje nije egzaktbna nauka pa da su 2+2=4. U fudbalu može i ovako i onako. Zavisi od toga kako sudija proceni.

- A Grujić je dao sebi za pravo da ne svira i faul Tavambe nad Manojlovićem. Da se to desilo na 10 metara ne bi bio faul, ali vrlo dobro znate da je golman u petercu zaštićen kao beli medved. Zato i postoji peterac. Tu nema kontakta sa golmanom. Ne kažem da je bio čist faul, ali je mogao da ga svira. A on nikada nije svirao u našu korist kada god je mogao ili ovako ili onako.

''OSEĆAM DOBRO KAKO PARTIZAN IMA VETAR U LEĐA''

Prašina se digla i posle Zvezdinog gostovanja u Kruševcu, a Terzić se osvrnuo i na meč u Humskoj, Kao i izjave da će ''Vojvodina pustiti Zvezdu.''

- Zatim se desila utakmica u Kruševcu. Zašto je sudija kod 1:0 poništio gol Plavšiću? O tome niko ne priča, nego da li je bio penal nad Ruizom. Niko ne priča da li će Napredak da pusti Partizan sledeće kolo, nego se svi bave time da li će Vojvodina pustiti Zvezdu. To je čisto spinovanje Partizana da prikriju svoje nečasne radnje.  Osećam da se ponovo vraćaju ona vremena koja su bila od 2008. do 2014. godine. Osećam to. Ko je dugo u fudbalu, on to jednostavno oseća. Kakve ocene dobijaju naše sudije, kakve ocene dobijaju njihove sudije? Osećam ja to kada Radnik gostuje u Humskoj i dobije dva crvena i izgubi sa penala. Osećam i kada se ne svira penal za Vojvodinu u Humskoj. Osete svi kako Partizan ima vetar u leđa - rekao je Terzić:

- Čitava situacije oko Zvezde mi se ne sviđa. Mislim da nas nameštaju i da nečasnim radnjama žele da nam otmu titulu. Mnogi imaju lične interese da Zvezda ne bude šampion. Doživljavaju je kao lični plen sada. Ukoliko Zvezda ne bude prvak oni će smatrati da su je ''ulovili''. I to sada kada je Zvezda u potpunosti ozdravila. Zvezda je 2014. godine bila bolestan klub. Klub u kom smo razmišljali šta da se radi. Da li da se ide u stečaj, treću ligu, UPPR. Klub je bio dužan 52 miliona evra, izgubio licencu UEFA. Bili smo klinički mrtvi, ali smo danas zdrav klub. Ovo je treća godina zaredom da će Zvezda finansijski pozitivno završiti godinu. Treća zaredom posle 10 u minusu.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

- Već drugu godinu u aprilu dobijamo licencu u prvom krugu. Dobijamo pohvale od UEFA. Bože zdravlja, imaćemo sredinom juna Skupštinu kluba gde ću podneti izveštaj i najiskrenije se nadam da ćemo završiti razgovore sa poveriocima i da ćemo dug spustiti na realnih 25 miliona evra. A još godinu ili dve da dug spustimo na potpunu nulu. Imamo plan, izguraćemo to. Nedavno smo dobili pohvalu nezavisnih revizora koje je UEFA poslala. Sedam dana su češljali klub. Nisu verovali da je za tako kratko vreme klub ozdravio.

- I sada, kada smo iskrvarili ove tri godine, sada su se mnogi pojavili i žele sportski da sruše Zvezdu. Imali su šansu i u decembru 2014. i oktorbu 2015. gde se niko nije javio. Mislili su da Zvezdi nema spasa, a sada hoće da je preuzmu kada smo ozdravili. Zato nas ruše i očekujem da će da nas ruše u ovih poslednjih pet kola. Ne želim da govorim o imenima, Neka se sami prepoznaju. Nama je sada važno da se uzme šampionska titula i da se svim tim zlonamernicima pošalje poruka ''Dalje ruke od Crvene zvezde.''

ZAŠTO JE TRENER VOJVODINE NAPUSTIO KLUB NOĆ UOČI GOSTOVANJA PARTIZANU?

Vratio se direktor Zvezde još jednom na izjave predsednika Partizana.

- Nisu ove Vučelićeve izjave slučajne. To je početak rušenja Zvezde, ali ja im poručujem da Zvezdu neće srušiti. Zvezda će biti jedinstvena, pobediće u ovih pet utakmica i bićemo šampion. Ne sviđa mi se Vučelićeva priča i ne mogu da tvrdim da mu neko ovo sugeriše jer nemam dokaze. Pogotovo što smo se videli pred derbi i dogovorili se da ličnim primerom pokažemo poštovanje i smirimo tenzije. Ne znam uopšte čime je izazvan da komentariše Zvezdu.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

- Nisam zvao Vučelića da ga pitam zašto je to uradio, ali ću ga zvati. On nigde nije pomenuo mene, ali ja branim interese Zvezde i ne mogu da dozvolim da neko u medijima šteti imidžu Zvezde. Nazvaću ga posle i reći ću mu: ''Vučela, ne treba ti ovo. Ovo nije ono što smo se dogovorili.'' A dogovorili smo se kada je isprozivao mene i Zvezdu posle meča sa OFK Beogradom i pobede od 6:2. Čuli smo se, videli, ispeglali odnose...Izrekli smo mnogo negativnih stvari i mi o Partizanu i Partizan o nama. Zakopali smo ratne sekire i rešili da idemo dalje što je i u interesu srpskog fudbala. I Vučelić i ja smo se zagrlili i poljubili i rekli - idemo dalje - rekao je Terzić, a potom se osvrnuo na sporan snimak:

- I to spletkarenje sa snimkom. Tu se i ne vidi ko je to rekao. Možda je rekao neko iz uprave Partizana? Javnost nije dobila odgovor zašto trener Vojvodine veče pred meč sa crno-belima podnosi ostavku? Nešto se dešavalo tu i neko je imao nečasnu radnju u planu. Šta bi se desilo da je podneo ostavku veče pred meč sa Zvezdom? Kakav bi se onda haos digao? Da li je možda hteo da odmara igrače pred Kup? Ili je neki drugi razlog u pitanju?

- Da li oni dižu frku u javnosti da bi amortizovali ono što se dešavalo na stadionu? Mislim na one skandalozne pesme. Ili je to priprema terena kada bude dolazio Napredak iz Kruševca u kom ima pet bivših igrača Partizana, gde je trener Partizanovo dete... Nemojte pogrešno da me razumete. Vuk Rašović je jedan mnogo častan momak, ali ne može niko da mi kaže da nema velike emocije prema Partizanu čije boje je proslavio njegov otac, gde je on prohodao...

Foto: Telegraf

- Ali mnogo ima prostora da mi strahujemo od sportskog i korektnog nadmetanja sledeće subore u Humskoj, nego što oni veštački prave priču oko našeg meča sa Vojvodinom. Igrač Napretka (Tubić) treba da igra protiv Partizana, a poznato je šta je rekao na društvenim mrežama. Ne pamtim da smo u ove dve godine naišli na tako neprijateljski teren i igrače kao što je bio slučaj u Kruševcu. Ja sam to doživeo kao da oni igraju protiv sebe. Samo očekujem da isto tako igraju i protiv Partizana.

Za kraj, Terzić se osvrnuo i na status Miodraga Grofa Božovića.

- Božović ima ugovor do leta 2018. godine i njegov odlazak i ostanak uopšte nije tema. Finale Kupa je 27. maja, mi možemod an kasnije da sednemo i pričamo sa njim oko planova koji mogu biti drugačiji od ugovora koji imamo. Sad samo želimo da uzmemo titulu. Iako smo svesni da će nas svi rušiti u narednih pet kola. Shvatite i to, Partizan se više ništa ne pita. Mi ako dobijemo svih pet utakmica, mi smo šampioni. Očigledno da im odgovara neki haos.

(M. Marić)


Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TERZIĆ PORUČIO VUČELIĆU: Lopovi, nećete nam oteti titulu!

Izvor: Kurir, 24.Apr.2017

...Zvezdan Terzić nije ostao dužan Miloradu Vučeliću, posle prozivki da su Crvena zvezda i Vojvodina igrali nameštene mečeve..Predsednik Partizana je sumnju u predstojeću, ali i sve odigrane utakmice beogradskih i novosadskih crveno-belih..- Sve mi to liči na priču "drž'te lopova" i pravljenje...

Nastavak na Kurir...

ODGOVOR IZ PARTIZANA: Ne znam zašto se Terzić pronašao, mora da je nemirna savest

Izvor: HotSport.rs, 25.Apr.2017, 00:33

‘Večiti derbi’ je davno prošao, ali se ‘vatra’ među najveća dva domaća kluba ne stišava.. Zvezdan Terzić je odgovorio predsedniku crno-belih, nakon čega je usledila nova izjava Milorada Vučelića.. Na tabeli Superlige su Partizan i Crvena zvezda izjednačeni, oba kluba imaju istu želju...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.