Karadžić zatražio smenu Terzića, stigao odgovor

Izvor: RTS, 01.Nov.2014, 04:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić zatražio smenu Terzića, stigao odgovor

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije uputio je zahtev Zajednici fudbalskih klubova Super lige da u roku od 10 dana zakaže sednicu Skupštine i izabere novog predsednika, pošto je njenom predsedniku Zvezdanu Terziću zabranjeno da šest meseci obavlja sve funkcije u fudbalu. Terzić odgovorio: Zakasnili ste, ja sam ostavku podneo još 1. oktobra.

U prostorijama Sportskog centra FSS, u Staroj Pazovi je održana sednica Odbora za hitna pitanja, kojoj je predsedavao Tomislav >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Karadžić, predsednik FSS.

Kako je objavljeno na sajtu FSS-a, na sednici je odlučeno da se Zajednici fudbalskih klubova Super lige Srbije uputi zahtev da "njeni nadležni organi u roku od 10 dana zakažu sednicu Skupštine i da u skladu sa odredbama Statuta, kao i drugih relevantnih propisa, izaberu novog predsednika".

Predsednik Zajednice klubova Super lige Srbije Zvezdan Terzić, koji je i vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde, suspendovan je iz fudbala na šest meseci, zbog incidenata posle prvenstvene utakmice Zvezde i Napretka, 13. septembra.

"Kao što je poznato, sadašnji predsednik Zajednice se već druže vreme nalazi na toj funkciji, iako to nije u skladu sa Statutom i njegov status, sa aspekta važećih pravnih propisa, jeste neodrživ", piše se u saopštenju, u kome nijednom nije navedeno ime predsednika Zajednice klubova Super lige.

FSS je podsetio da je Terzić suspendovan i naveo da će izbor novog predsednika Zajednice "uvesti rad te organizacije u pravne okvire i nastaviće normalno funkcionisanje".

Kako se navodi u saopštenju, FSS je od Komisije Uefe dobio 1,4 miliona evra za izgradnju terena sa veštačkom travom, a odlučeno je da svi regioni dostave predloge lokacija na kojima bi tereni bili napravljeni. Očekuje se da će taj iznos biti dovoljan za podizanje 12 terena.

Karadžić je na sednici obavestio članove Odbira za hitna pitanja da će podneti tužbu protiv dnevnog lista Informer, zbog, kako se navodi, lažnih i tendencioznih tekstova u kojima je optužen da se pre početka utakmice Srbije i Albanije sreo sa osobom koja je u televizijskom prenosu vređala premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Terzić: Zakasnili ste, već sam podneo ostavku!

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je da je 1. oktobra podneo ostavku na mesto predsednika Zajednice fudbalskih klubova Super lige Srbije.

"Pa ovi u FSS pojma nemaju. Ja sam zbog obaveza u Crvenoj zvezdi ostavku podneo još 1. oktobra i do Skupštine i izbora novog predsednika, ovlašćenja sam preneo na mog potpredsednika Dragana Simovića", rekao je Terzić u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

"Termin održavanja sednice Skupštine će u skladu sa Statutom odrediti vršilac dužnosti predsednika Zajednice superligaša, a ne Tomislav Karadžić", dodao je Terzić.

Terzić je suspendovan na šest meseci iz fudbala, zbog incidenata posle prvenstvene utakmice Zvezde i Napretka, 13. septembra, kada je nezadovoljan suđenjem neovlašćeno ušao u sudijsku svlačionicu i verbalno napao sudiju Dejana Santrača.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.