Vujošević u svom stilu: Predsednik Ninković pametno vodi Zvezdu

Izvor: Blic, 01.Mar.2015, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević u svom stilu: Predsednik Ninković pametno vodi Zvezdu

Posle pobede nad Crvenom zvezdom Telekom sa 77:63 u 23. kolu Jadranske lige, trener košarkaša Partizana Duško Vujošević je održao prilično dugu konferenciju za medije, na kojoj je govori i o derbiju, i o večitom rivalu, i o finansijskoj situaciji crno-belih, a i nekim drugim temama.

"Jako sam zadovoljan pobedom što možda i ne treba da se kaže, već podrazumeva. Zvezda veliki protivnik i favorit, napravila je odličan sastav, sa dva kvalitetna stranca Amerikanca, sa Bobanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Marjanovićem koji se sačekao da sazri, što ide kasnije kod visokih igrača i sada dominira. Sa zonskom pozicijom u reketu igra kao korektor i ekipi koja nije izrazito šuterska nije lako da rešava te siguacije. Igrali su na dva, tri i četiri atlete, trče izvandredno i odlični su odbrani. Napravili su rezultate za svaku pohvalu, tu je i njihova serija u ABA ligi, pa plasman u Top 16 u Evroligi, što se pravilno definiše kao veliki uspeh. Osvojili su Kup, imaju nekoliko mladih igrača koji dobijaju priliku i pošteno rade svoj posao. Oni vrede koliko i dobijaju, pošteno zarađuju taj novac. Žao mi je što se neka moja istupanja pogrešno tumače, kao da sam protiv tih igrača, rezultata ili navijača. To nema veze sa realnošću. Suština je i da je Partizan veliki klub i ima velike rezultat, i Zvezda i Partizan su deo tradicije i simboli Beograda i mora podjednako da se o njima vode računa", rekao je Vujošević i to obrazložio ovako:

"Treba sredstva koja se ukažu iskoriti tako da mogu obe strane u teškoj situaciji po državu da prežive. Stvarno, to je onda pošten odnos prema igračima i prema građanima Srbije, jer su navijači Partizana lojalni građani zemlje i podnose sve muke u kojima se nalazi i treba im nekaozadovoljsto kroz sport. Svi bismo voleli da ne treba kompenzacija, da ide prirodno. Činjenica je da je Telekom sponzor isključivo klubova Sportskog društva Crvena zvezda, i nijednog iz Partizana i kada kažem da je favorizovana, to znači u tom smislu. Kad počnu da se izokreću priče, onda ispadne da tvrdim da je na drugi način favorizovana..."

Vujošević je potom, duhovito, izbegao da priča o prvom čoveku crveno-belih, Nebojši Čoviću, ali - na svoj način:

"Predsednik (Miloš) Ninković (predsednik KK Crvena zvezda Telekom, dok je Čović predsednik KK Crvena zvezda Beograd)... Predsednik Ninković pametno vuče poteze i taj klub i te pare treba da stižu u njega, one se ne bacaju i ne kradu, već se ulažu u prave stvari", rekao je strateg crno-belih i dodao:

"Mi bismo preživeli jednim sponzorstvom kao od Telekoma prošle godine i to je svesno ukinuto da ne bismo preživeli... Onda, brane igrače koji napuste klub, koji nisu plaćeni. Kad neko nije plaćen, te isti novinari koji se bore protiv te moje borbe, da treba da imamo podjednak tretman, daju najveći prostor kada urade loše (po Partizan). To hoće jedan deo ljudi ovde i to je normalno... Nisam protiv igrača i trenera, već protiv tih stvari".

Vujošević je potom govorio o nastupu crno-belih u ovom derbiju:

"Moji momci su demonstrirali svoj kvalitet i veliku želju, dobili su velikog protivnika u meču u kome je on bio favorit. Hvala i navijačima koji uvek prate Partizan sa posebnom emocijom, a sada i posebnom brigom", rekao je Vujošević i vratio se na priču o tome da li se "Partizanu uskraćuju sponzori".

"Ne može da se uskrati sponzor jer ja pričam da nema sponzora. Podržavate strategiju da jedna institucija kao što je Partizan - nestane. Igrači Zvezde imaju radnu etiku, odlično trče, skaču, treba ih nadigrati, psihološki je teže za nas nego njima, više bismo mi gubili nego oni i upravo iz te opuštenosti su proizilazili promašaji. Što se srpske košarke tiče, njen interes jeste da ima dva tima u Evroligi i pitanje je koliko smo u stanju da to sagledamo na takav način u oba kluba".

Partizanov trener se osvrnuo i na pozicionu borbu pod koševima.

"Čuvali smo dobro Marjanovića iako je smanjena rotacija visokih igrača, gledali smo da ne uđemo u problem sa faulovima. Veoma značajnu ulogu je odigrao Đumić koji je u ponedeljak na treningu doživeo distorziju skočnog zlogba, ne tešku ali ni bezazlenu. Juče je prvi put trenirao i imao sam dilemu da li da krenem sa njim. Tek je došao i još povređen... stvarno je dao značajan doprinos. Potpuno je ravnopravna njegova zasluga u lepoj pobedi sa ostalim igračima".

Partizanu sada predstoji mogućnost da se izbori i za drugo mesto na tabeli, a sledi mu nimalo lak duel i sa drugim finalistom Kupa Radivoja Koraća.

"Teška će to biti utakmica sa Mega Leksom, svako ko ju je potcenio, nije dobro prošao. Videli ste i u finalu Kupa i u Zagrebu sa Cedevitom... Mi moramo da budemo maksimalno koncentrisani, ne smemo da nemamo dovoljno pameti pa da ne odigramo kao protiv Zvezde. To je najvažnije, ako Megu dobijemo - idemo meč po meč", zaključio je Vujošević.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujošević o pobedi, Zvezdi, Telekomu, finansijama...

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2015

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je izuzetno zadovoljan pobedom njegovog tima nad Crvenom zvezdom, u derbiju 23. kola regionalne Jadranske lige...Crno-beli su slavili u Pioniru rezultatom 77:63 i preuzeli treće mesto na tabeli uoči plej-ofa...- Jako sam zadovoljan pobedom....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.