Bosančić: Svi od reda su mi govorili da je dolazak u Zvezdu loš potez

Izvor: Sportal.rs, 29.Jul.2014, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosančić: Svi od reda su mi govorili da je dolazak u Zvezdu loš potez

Dečački san mu je ostvaren. Miloš Bosančić je debitovao za prvi tim Crvene zvezde i odmah u prvoj utakmici demostrirao lakoću i hiruršku preciznost svakog pasa, mirnoću na lopti, rutinu u igri na jedan dodir. Svežina i kondicija su trenutno najveći problem bivšem igraču Partizana, ali je "iz aviona" bilo očigledno da je Zvezda u Bosančiću dobila veliku snagu u ofanzivnoj liniji i kreaciji.

Konačno si debitovao za crveno-bele, kakav je osećaj prvi put igrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << za voljeni klub?

- Osećao sam se normalno, bila je prisutna pozitivna trema i to je nešto što uvek postoji bilo da je prijateljska ili prvenstvena utakmica, nešto što nemam samo ja, već što svaki igrač ima. Ipak, bio je specifičan osećaj posle svega što se izdešavalo. Debitovao sam, pobedili smo 2:0, meni svaka pobeda znači tako da sam posebno srećan - rekao je Bosančić.

Pobeda, pa makar i protiv rivala ispodprosečnog ranga je nešto što je važno za porast samopouzdanja. Zvezda je ne tako davno od tog istog Krškog izgubila na pripremama.

- Svaka pobeda je bitna za nas, veliki smo klub i ne bi trebalo da biramo utakmice, svaku bi trebalo da igramo ozbiljno i angažovano. Bilo je dobro, ali bilo je i grešaka, to je sve sastavni deo fudbala, tako da, generalno sam zadovoljan.

Lalatović je bio prilično revoltiran odnoson igrača prema zadacima u prvom poluvremenu. Do tribina su dopirale njegove kritike igračima. 

- Jeste, bio je u pravu. Nešto smo se dogovorili na početku, da igramo visok presing, ali to nismo radili, doduše bilo je i teško vreme, međutim ne tražim izgovor ni u čemu - slažem se sa njim. Nismo ispunili u prvom delu ono što se od nas očekivalo, ali dobro, na kraju je sve dobro završeno, pobedili smo i okrećemo se daljim utakmicama.

Kakav je vaš utisak o Lalatoviću?

- Pa, koliko sam ovde, evo, već treći dan, mogu samo da kažem sve najbolje o njemu. Priča sve otvoreno sa nama, nema nikakvih laži, nema zavlačenja, realan je i baš mi se sviđa za sada.

Videlo se da nisi spreman za 90 minuta u energičnom tempu?

- Poslednjih mesec dana nisam trenirao na top nivou, tako da mi otprilike treba dve nedelje da malo dođem sebi. Imamo odličnog kondicionog trenera, super se radi tako da to je najmanji problem.

Kada navijači zvezde mogu da očekuju pravog Bosančića?

- Pričao sam sa šefom, mislim da ću prvo kolo preskočiti i videćemo kako se bude odvijala moja fizička sprema. Nadam se da ću od drugog kola početi da igram.

Na kojoj poziciji vidiš sebe u Zvezdi?

- U ovom sistemu imamo dosta dobre krilne igrače, a mislim da me šef vidi na poziciji polušpica. Iza napadača. Ta pozicija mi najviše odgovara.

Neižbena tema je, naravno, tvoj staž u redovima Partizana. Da li se slegao prtisak u glavi posle dolaska u Zvezdu?

- Razumem sve to što se dešava, to je normalno, ali gledam da sve to što je bilo iza mene - i dobre i loše stvari zaboravim i da uvek gledam ka budućnosti.

Postoji priča da si svojeveremeno toliko driblao Alberta Nađa na jednom treningu Partizana i probacivao mu loptu kroz noge da ti je prišao i želeo da se fizički obračuna sa tobom?

- Odmah da kažem da sam sa Nađom vrlo dobar prijatelj.  Tada sam ušao u prvi tim, pa nisam znao da treba malo veći respekt da imam prema starijim igračima. Desilo se, uradio sam to, a Nađ je posle toga bio prilično ljut. Ipak, nije bilo šamaranja kao što se pričalo. Ali, dobro, to je bila lekcija za mene. Ja, recimo, kao igrač, nikada to ne bih uradio mlađem igraču, ali to sve zavisi od osobe. Meni je to značilo u tom momentu jer je bila pozitivna kritika.

Izjavljivao si ranije da ćeš se skinuti go i trčati ka sveru ako daš gol?

- Pa, dobro, to sam tada rekao više iz neke šale, naravno da to ne bih uradio nikada... Svaki svoj gol, kao što sam već rekao, posvetiću severu i nadam se da će ih biti što više.

Ozbiljno si razmišljao da ostaviš fudbal.

- U jednom momentu jesam. Polse staža u OFK Beogradu, mislim da sam imao 19 godina, dešavale su mi se neke nepravde, pa sam malo prenaglio i nekoliko dana je bila malo pometnja u mojoj glavi. Ipak sam uz dogovor sa roditeljima i najbližima rešio da nastavim i ispostavilo se da je to bila dobra odluka.

Vratio si se u vrlo teškom trenutku po klub.

- Generalno je situacija u čitavoj državi takva. Na sredini sam karijere, imao sam još šest meseci ugovora sa Gjeongnamom, finansijski dosta dobre uslove. Ali, kada me je pozvao gospodin Terzić i rekao mi da, ako mogu da uzmem papire, za mene su vrata Crvene zvezde otvorena. Od tog momenta meni je u glavi nastala totalna pometnja i trudio sam se na sve načine da raskinem ugovor sa Korejancima i dođem u Zvezdu. Doći u Zvezdu u ovom momentu gde je situacija takva kakva jeste, je nešto što znači. Nisam naišao ni na jednog poznanika, drugara, prijatelja da je rekao "e, to ti je dobar potez". To je definitivno bila moja odluka i spreman sam na pritisak koji me čeka. Želim da dokažem sebi da mogu da izdržim sve to.

Kako su reagovali u Gjeongamu kada si im saopšti da ideš?

- Gazda mog kluba u Koreji me je jako voleo kao igrača, imali smo odličan odnos. Njegovo mišljenje je bilo da igrač mojih kvaliteta može da pruži dosta i u Evropi i to mi je bila olakšavajuća okolonost. Rekao sam mu da imam situaciju da se vratim u Evropu, malo je bio ljut, jer je znao koliko mogu da pomognem ekipi koja se borila za opstanak. Ali ipak mi je na kraju izašao u susret. Oprostio sam neke plate, ali dobro...

Kakva je Korejska liga?

- Korejska liga je odlična, stadioni su lepi, imaju fenomenalne uslove. Koreja je generalno vrlo razvijena zemlja, bogata, disciplinovani su kao fudbaleri, vredni, pošteni, ne mogu nijednu lošu reč da kaem za fudbal u Koreji. Mislim da je tamošnja liga mnogo jača nego srpska.

Vratio si se u srpski fudbal posle pet godina. Vidiš li neki pomak u odnosu na vreme kada si ti bio akter superligaških mečeva?

- Pričao sam sa saigračima i rekli su mi da par klubova, kao na primer Jagodina, Čukarički nisu menjali tim, da su dobri. Vojvodina je ozbiljna, Partizan je naravno najveći konkurent za titulu. Mislim da naš fubal ide gore, daleko je to još od vrhunskog, ali svakako je dobro što se dešavaju neke dobre promene.

(Foto: crvenazvezdafk.com)
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda,   Večiti derbi

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.