Zrenjaninski privrednici: Lokalni ekonomski razvoj nije prioritet vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjaninski privrednici: Lokalni ekonomski razvoj nije prioritet vlasti

Članovi udruženja "Zrenjaninski poslovni krug" (ZREPOK), koje čini nekoliko privrednika iz tog grada, kritikovali su danas lokalnu vlast jer će za lokalne manifestacije potrošiti 62,5 miliona dinara, odnosno osam puta više nego za lokalni ekonomski razvoj.

Oni su ukazali da je prvim rebalansom budžeta Zrenjanina za 2016. godinu vladajuća većina pokazala da joj lokalni ekonomski razvoj nije prioritet.

U saopštenju udruženja navedeno je da je Skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zrenjanina odlučila u ovoj godini smanji budžetska izdvajanja za ekonomski razvoj za 87,6 odsto, tako da će za te nemene umesto 60,2 miliona dinara biti potrošeno 7,4 miliona.

Istaknuto je da je za podsticaje razvoja preduzetništva rebalansom budžeta opredeljeno 1,2 miliona, iako je prvobitno bilo planirano sedam miliona dinara, dok će Poljoprivredni inkubator za mlade preduzetnike dobiti samo 360.000 dinara.

Projekat Obrazovanjem do lakšeg zapošljavanja imaće budžet od 61.000 dinara, dok je u prvoj verziji budžeta bilo planirano 422.000 dinara, a sufinansiranje procesa unapređenja energetske efikasnosti, za koje je bilo planirano 50 miliona, sada će biti podržano sa svega 1.000 dinara.

"Smatramo neprimerenim da se Razvoj preduzetništva putem ekonomskog osnaživanja žena finansira sa 1.000 dinara, a prvobitno je bilo planirano dva miliona dinara za ovu namenu", ukazali su u "Zrenjaninskom poslovnom krugu".

Iznenađujuće je, kako je ocenilo to udruženje, to što je rebalansom budžeta za razvoj turizma na teritoriji Zrenjanina izdvojeno 115 miliona dinara, ili 45 miliona dinara više nego što je prvobitno planirano, a gradska vlast nije objasnila zbog čega će za lokalne manifestacije potrošiti 62,5 miliona dinara, odnosno osam puta više nego za lokalni ekonomski razvoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.