Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjaninska filharmonija i Ortodox Celts briljirali na Danima piva

Treće veče tradicionalne manifestacije Dani piva u Zrenjaninu proteklo je u apsolutnom trijumfu Zrenjaninske filharmonije.

Trg Slobode bio je krcat ljubiteljima klasične i filmske muzike, koji su oduševljeno ispratili sjajan program - pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića smenjivali su se tema iz serije "Otpisani", "Marš Imperije" Ratova zvezda, "Dancing Queen" od Abbe, naslovna tema filma "Kum" i 12 klasika koje su izveli vrhunski solisti – Ana Aleksić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Šarjer, Višnja Radosav, Nenad Čiča, Erne Švan i Marin Bugar.

Sugrađani su frenetičnim aplauzom nagradili i pozvali filharmoniste na bis, te su Trgom slobode odjeknuli veseli zvuci Ofenbahovog "Kankana".

Istovremeno, Žitni trg je pulsirao u ritmu irske muzike – Orthodox Celtsi su već prvim taktovima razveselili brojnu publiku, kojoj je frontmen Aca Celtic obećao dobar provod i "numere koje vam neće dati da budete mirni". Tako je i bilo do kraja bisa – fanovi su plesali i horski pevali "Star Of The County Down", "Far Away", "The Rocky Road To Dublin", ali je najveće ovacije dobila himna svakog festivala piva – "Drinking Song".

Nakon Celtsa, prisutni su oduševljeno pozdravili Hypnotized, koji je svojim žestokim obradama čuvenih hitova "Vranjanka", "Jesen u mom sokaku", "Dotak'o sam dno života" i ’"Crno vino" doveo atmosferu do usijanja.

Večeras se očekuje rekordna poseta na koncertu Zdravka Čolića, koji na Trgu slobode nastupa u 22 časa. Koliko interesovanje vlada za nastup najveće regionalne zvezde najbolje pokazuje podatak da su gotovo svi smeštajni kapaciteti u gradu popunjeni, a iz svih većih mesta u Vojvodini organizovan je vanredni autobuski prevoz za Zrenjanin.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Treće veče festivala Dani piva u znaku Fiharmonija i Orthodox Celts-a! Večeras Zdravko Čolić FOTO

Izvor: Svet plus, 26.Avg.2016

Fiharmonija i Orthodox Celts obeležili su treće veče na Danima piva koje se održavaju u Zrenjaninu...Dок su se sa Trga slobode širili zvuci filmske muzike u izvođenju Zrenjaninske filharmonije, Žitni trg tokom festivala Dani piva je pulsirao u ritmu irske muzike - Orthodox Celtsi su već prvim...

Nastavak na Svet plus...

Nezaboravno veče uz Zrenjanisku filharmoniju: Poznate melodije na nesvakidašnji način

Izvor: Story, 26.Avg.2016

Treće veče tradicionalne manifestacije Dani piva u Zrenjaninu proteklo je u apsolutnom trijumfu Zrenjaninske filharmonije.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.