Zrenjanin: Sutra novi tender za vodu

Izvor: Radio 021, 18.Dec.2014, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Sutra novi tender za vodu

Rešenje Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki o poništenju javne nabavke Usluge prečišćavanja pitke vode za grad Zrenjanin zvanično je stiglo, ali će u petak ponovo biti raspisan novi tender.

Zrenjaninci će imati zdravu pijaću vodu 2015. godine, rekao je gradonačelnik ovog grada Čedomir Janjić. On je naveo da je ta javna nabavka koncepcijski bila dobra, ali da su razlozi zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kojih je poništena formalni.

"Kada smo došli na vlast imali smo dve mogućnosti, jednu, koju nam je ostavila prethodna jalova vlast, da imamo pijaću vodu po 34 evro centi po kubiku, da odmah zadužimo grad na 15 godina za 25 miliona evra, što je veliko opterećenje za Zrenjanin, a da pritom građani plaćaju najskuplju bodu na Balkanu ili, da problem rešimo bez para i da cena vode po kubiku bude 28 evro centi", rekao je Janjić.

On je kazao da problem pijaće vode u Zrenjaninu postoji već 10 godina, ali da su prethodne vlasti ponudile razne studije, pilot projekte, na šta je bačen ogroman novac, kao i, kako je naveo, ugovore koji su na štetu građana.

"Mi imamo rešenje za zdravu pijaću vodu i nećemo dati nijedan dinar na početku i ne više od 28 centi po kubiku. Mi ne radimo u interesu svetskih kompanija i ne favorizujemo njih, već radimo isključivo u interesu građana Zrenjanina. Ne želimo da Grad Zrenjanin bude talac neke svetske kompanije i njihovih predstavnika ovde", rekao je Janjić. Kako je naglasio, već u petak će biti raspisan novi tender, a Zrenjaninci će, kako je i obećano, zdravu pijaću vodu imati 2015. godine.

Kako je naveo, odluka Republičke komisije biće uvažena, ali će istovremeno biti iskorištena i sva pravna sredstva da se, kako je naveo, razotkrije pozadinu i kome je u interesu rušenje tendera.

Janjić je rekao da je za ovu javnu nabaku bilo zainteresovano šest ponuđača, ali da niko od njih nije uložio žalbu i da ne zna čiji je predstavnik čovek koji poništio tender.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas novi tender za vodu u Zrenjaninu

Izvor: Ekologija.rs, 19.Dec.2014, 08:56

Danas će ponovo biti raspisan tender za usluge prečišćavanja vode za piće za Zrenjanin i gradjani će, kako je i obećano, zdravu pijaću vodu imati 2015. godine, najavio je danas gradonačelnik Čedomir Janjić...Na konferenciji za novinare, Janjić je kazao da je i zvanično gradskoj upravi stiglo...

Nastavak na Ekologija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.