Zrenjanin: Radionice Bili jednom zlatarka i ćurčija za osnovce

Izvor: Radio 021, 23.Sep.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Radionice "Bili jednom zlatarka i ćurčija" za osnovce

U Narodnom muzeju Zrenjanina održaće se radionice pod nazivom "Bili jednom zlatarka i ćurčija" za decu četvrtog i petog razreda osnovnih škola.

Dani evropske baštine se u Srbiji ove godine obeležavaju pod nazivom "Stari i tradicionalni zanati – očuvanje i održanje", što će biti i tema radionica.

Deca će posle priče o starim zanatima, koje se odnose na izradu i ukrašavanje odeće iz prošlosti, imati priliku da oslikaju ornament - ukras za odeću. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Učešće je besplatno, a materijal za rad će obezbediti Narodni muzej.

Dečija nedelja odvija se pod motom "Podrška porodici – najbolja podrška deci", tako da će u muzeju, uz učešće školskih grupa, biti omogućeno i porodično učešće u radionicama u periodu od 6. do 9. oktobra.

Radionice se održavaju od 28. septembra do 9. oktobra u etnološkom delu muzeja. Trajaće najduže dva školska časa, radnim danima od 15 do 17 časova.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Bili jednom zlatarka i ćurčija..."

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2015

U Etnološkom delu stalne postavke Narodnog muzeja Zrenjanin od ponedeljka 28. septembra do petka 9.oktobra održavaće se radionice pod nazivom "Bili jednom zlatarka i ćurčija.." za decu četvrtog i petog razreda osnovne škole...Dani evropske baštine u Srbiji ove godine obeležavaju se pod nazivom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.