Zrenjanin: Radijator otišao u stečaj

Izvor: Radio 021, 21.Feb.2017, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: "Radijator" otišao u stečaj

Privredni sud u Beogradu doneo je rešenje o pokretanju stečaja nad preduzećem za proizvodnju radijatora i kotlova Radijator koje posluje u Zrenjaninu.

Kako se u rešenju navodi, stečaj je usvojen na predlog firme "VVV" iz Zrenjanina čija potraživanja iznose skoro 70 miliona dinara.

Privredni sud je novembra prošle godine pokrenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prethodni stečajni postupak Radijatora a krajem januara ove godine isti sud utvrdio je da je dužnik kroz Unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR) pokušao da prevaziđe finansijske probleme. Međutim, taj plan nisu izglasali poverioci, a utvrđeno je i da je većina imovine "Radijatora" pod hipotekom i da su obaveze veće od imovine.

U rešenju o pokretanju stečaja navodi se i da je račun tog preduzeća u blokadi 1.070 dana u iznosu od 675,2 miliona dinara.

U pogonima u Zrenjaninu radilo je oko 400 radnika kojima je pred novogodišnje praznike isplaćeno po 5.000 dinara od oktobarske zarade i poručeno da ne dolaze na posao, a proizvodnja u fabrici obustavljena jer je zbog duga od blizu 600 miliona dinara isključena struja.

Preduzeće "Radijator" u Zrenjaninu posluje od 1932. godine, privatizovano je 2000. godine, a od 2007. njegov većinski vlasnik je konzorcijum iz Hrvatske sa udelom od 50,62 odsto.

Autor: Beta/ Foto: Printscreen

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.