Zrenjanin: Agrarni budžet preko 300 miliona dinara

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2014, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Agrarni budžet preko 300 miliona dinara

Pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić sastao se danas sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i tom prilikom izjavio da je za svaku pohvalu to što agrarni budžet u našem gradu za ovu godinu u iznosi više od 300 miliona dinara.

"Srbija, kao poljoprivredna zemlja, nema mnogo izbora već da što više ulaže u razvoj poljoprivrede i da na taj način pomogne malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekao je on i istakao da je stočarstvo vrlo bitno za poljoprivredu Srbije, ali da se na tom polju mora mnogo toga uraditi jer stočni fond uništen, a kako je naveo, investicijama u stočarstvo to stanje biće poboljšano.

"Ove godine značajna sredstva izdvojena su za razvoj stočarstva i nadam se da ćemo i posle usvajanja budžeta imati mogućnost da podržimo stočarstvo. Iz razgovora sa gradonačelnikom Zrenjanina shvatio sam da i lokalna samouprava izdvaja ozbiljna sredstva za nabavku priplodnog materijala u govedsarstvu pre svega, a naravno, to jeste način da se svim stočarima pomogne kako bi osvežili stočni fond", dodao je Katanić.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je istakao je i ovaj put da poljoprivreda treba da bude "lokomotiva razvoja" tog grada i ukazao da se zbog toga velika sredstva opredeljuju za agrarni budžet.

"Najviše sredstava se u agrarni budžet sliva od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta i pokušavamo tim sredstvima da stvarno pomognemo poljoprivrednike, naravno, u zakonskim okvirima", rekao je Janjić i ukazao da se ove godine poljoprivrednicima pomaže ne samo kroz subvencije, već i na samom terenu - sređivanjem atarskih puteva i navodnjavanjem, a u planu je i bušenje bunara i pomoć za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju.

Gradonačelnik je podsetio i na to da je iz agrarnog budžeta izdvojeno 10 miliona dinara za subvencionisanje kamata za kratkoročne kredite, za šta postoji veliko interesovanje poljoprivrednika te da će, ukoliko bude potrebe, biti za tu namenu obezbeđena dodatna sredstva. Pomoćnik ministra poljoprivrede poručio je poljoprivrednicima da rebalans budžeta Srbije neće uticati na smanjenje sredstava namenjenih za poljoprivredu, odnosno za subvencije poljoprivrednicima.

Tokom današnje posete Katanić je obišao Poljoprivrednu stručnu službu Zrenjanin, gde je razgovarao sa direktorkom Kristinom Salapurom, a zatim je posetio poljoprivrednike iz Lukinog sela - porodice Bakoš i Burgić.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.