Završena izgradnja socijalnih stanova u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena izgradnja socijalnih stanova u Zrenjaninu

Izgradnja socijalnih stanova u Zrenjaninu je završena, ali se ne može početi sa njihovom dodelom dok Vlada Srbije ne usvoji uredbu kojom će biti jasno definisan način raspodele tih stanova.

Interesovanje za ove stanove je već veliko i građani se već obraćaju gradskoj vlasti iako konkurs još nije raspisan.

"Predlog uredbe u Vladi Srbije se nalazi još od novembra prošle godine, tek nakon usvajanja, biće raspisan konkurs, na koji će moći da se prijave najugroženiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zrenjaninci", kaže

Dragiša Albulj, član gradskog veća za imovinu grada.

"Od republičke agencije za stanovanje imamo informaciju da bi predlog uredbe mogao biti usvojen do kraja ove nedelje, odmah nakon toga ćemoformirati komisiju i napraviti pravilnik", dodaje on.

Izgrađeno je ukupno deset socijalnih kuća, u naselju Bolnica-Berbersko, a na njih mogu računati samo pripadnici jedne od pet socijalnih kategorija

"Mogu konkurisati samohrane majke, višečlana domaćinstva, deca bez roditeljskog staranja, staračka domaćinstva i invalidna lica. Zrenjanin već ima oko tri stotine stanova koji se koriste za socijalno stanovanje, ali je to nedovoljno", kaže Albulj.

Izgradnja je započeta krajem januara ove godine. Ministarstvo građevine i urbanizma obezbedilo je 27 miliona dinara, a 13 miliona obezbedio je grad Zrenjanin. Rok za završetak bio je jul, ali su radovi završeni pre desetak dana. Ako se sve bude odvijalo po planu, ove kuće trebale bi biti useljene do kraja godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.