ZR: Eva Braun u Zelenom zvonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: Eva Braun u Zelenom zvonu

U Pozorišnom klubu "Zeleno zvono" u Zrenjaninu, večeras u 22 časa koncert će održati grupa Eva Braun. Kao predgrupa, nastupiće mladi beogradski bend Sinestezija.

Eva Braun je pop grupa iz Bečeja koju su 1989. osnovali Goran Vasović i Petar Dolinka. Njima se kasnije priključuju Milan Glavaški i Ljubomir Rajić. Debi album Prisluškivanja pojavljuje se 1992, na tridesetogodišnjicu izlaska prvog singla Bitlsa, koji su imali velik uticaj na stvaralaštvo grupe, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u najavi.

Nakon toga grupa objavljuje još šest albuma, među kojima i jedno izdanje za američko tržište - Nowhere Land , objavljeno pod imenom Viva Braun . Posebno mesto u diskografiji benda zauzima album Pop Music koji ostavlja neizbrisiv trag na muzičkoj sceni Srbije devedesetih godina, sa hitovima kao što su "Sasvim običan dan", "Zmajevi", "25. avgust" i "Bečej noću".
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.