Ulaganje u zrenjaninsku skrobaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2015, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulaganje u zrenjaninsku skrobaru

Preduzeće Almeks iz Pančeva, koje je pre tri godine kupilo zrenjaninsku fabriku za proizvodnju prerađevina od kukuruza Ipok, uložiće tri miliona evra u rekonstrukciju pogona u Zrenjaninu, rekao je danas novinarima vlasnik Miroslav Aleksa.

"Kada smo kupili ovu fabriku, mislili smo da radimo, a ne da je zatvorimo, i to danas i dokazujemo. Trenutno se ovde obavlja veliki remont, a kako sam čuo od ljudi koji su ovde ranije radili, takav ozbiljan remont rađen je pre pedeset godina", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Aleksa.

On je naglasio da je vrednost investicije 2,5 do tri miliona evra i da fabrika zapošljava od 150 do 180 radnika, u zavisnosti od potrebe, odnosno od obima proizvodnje.

Po rečima Alekse, za iduću godinu je planirana prerada skoro 80.000 tona kukuruza.

Direktor Almeksa Nemanja Mitrović precizirao je da se oko 90 odsto proizvoda plasira na zapadno tržište, a da će gređevinski radovi i rekonstrukcija opreme podići standarde proizvodnje.

Almeks je danas posetio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je istakao da je ta fabrika "jedan od brendova grada".

"Nažalost, Zrenjanin nije imao sreće sa svojim brendovima, ni sa pivarom, Industrijom mesa Bek, Šećeranom, ali ovde postoji nada i u razgovoru sa novim vlasnikom zaključio sam da u narednom periodu možemo biti optimisti i da će mnogi Zrenajninci ovde naći posao, da ova fabrika neće imati sudbinu drugih", kazao je.

Zrenjaninska Industrija prerađevina od kukuruza (Ipok) prodata je 2012. godine Almeksu za 959 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zrenjaninska skrobara zapošljava još najmanje 30 radnika

Izvor: Blic, 22.Maj.2015

U nekada najveću skrobaru na Balkanu, zrenjaninsku Industriju prerađevina od kukuruza (IPOK), Pančevačka kompanija „Almeks“ uložiće tri miliona evra u izgradnju i rekonstrukciju proizvodnog odeljenja...Radovi u fabričkom krugu u punom su jeku, a po završetku posla očekuje se zapošljavanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.