Stipendije za uspešne učenike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2014, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipendije za uspešne učenike

Zrenjaninska Humanitarna organizacija Svetosavlje i ove godine dodelila je stipendije za uspešne učenike i studente iz višečlanih porodica. Ove godine za stipendije opredeljeno je ukupno 830 hiljada dinara.

Svetosavske stipendije dodeljene su po četvrti put, sedam ja bilo namenjeno studentima, a devet srednjoškolcima.

„Cilj je da pomognemo porodicama koje imaju više dece, i koje imaju težak materijalni status, a pri tom da vrednujemo odličan uspeh đaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz tih porodica“, izjavio je Budimir Jovanović, predsednik Humanitarne organizacije „Svetosavlje“.

Među stipendistima je i Nina Đukanović studentkinja prve godine molekularne biologije. Svetosavsku stipendiju dobila je i prošle godine kao učenica Gimnazije. Ona kaže da će novac uglavnom potrošiti na udžbenike

Za srednjoškolku Snežanu Ludoški ovo je prva Svetosavska stipendija.

„Moći ću sebi da priuštim neke vannastavne aktivnosti, kao i bolju edukaciju. Pre sam dobijala stipendije na nivou države“, kazala je Snežana.

Za studente obezbeđene su stipendije u godišnjem iznosu od 80 dinara, a za učenike po 30 hiljada.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.