Saradnja Zrenjanina i Šongjanga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Zrenjanina i Šongjanga

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas pismo o nameri uspostavljanja saradnje između grada Zrenjanina i grada Šongjang iz Narodne Republike Kine.

Čelnici Zrenjanina sreli su se sa rukovodstvom kineske regije koja broji više od osam miliona stanovnika, a do kraja godine očekuje se još jedan sastanak sa privrednicima iz ovog mesta, kada će se govoriti o konkretnim vidovima saradnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Janjić je rekao i da su dobili poziv da posete grad Šongjang gde bi kineskim kompanijama mogli da prezentuju potencijale grada Zrenjanina, kao i industrijske zone i ono što grad nudi investitorima.

Prema njegovim rečima na taj način stvoriće se prilika da se kineske kompanije animiraju da upravo ovaj grad odaberu za moguća ulaganja i da ovde otvore pogone i na taj način zaposle Zrenjanince.

Do saradnje između ova dva grada je došlo u sklopu državne saradnje između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine, a osim privredne, razgovaralo se i o saradnji u ostalim oblastima, kao što su kultura i sport.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.