Ritam Nereda u Zrenjaninu – Oproštaj od “Zelenog Zvona”

Izvor: BalkanRock.com, 24.Apr.2016, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ritam Nereda u Zrenjaninu – Oproštaj od “Zelenog Zvona”

Poslednja subota aprila bila je prava poslastica za Zrenjanince koji su ljubitelji tvrđeg zvuka, jer su bili u mogućnosti da prisustvuju poslednjem koncertu u „Zelenom Zvonu“, klubu koji je nakon 25 godina rada dostojno ispraćen – uz Ritam Nereda.

Nakon žestokog zagrevanja uz novosadski bend Kolaps, tačno u ponoć na scenu su stupile zvezde večeri. Ritam Nereda je svoj zrenjaninski koncert otvorio pesmom „Divan Dan“, a publika je već od prvih taktova >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << pokazala da je spremna da se bori protiv kolotečine u kojoj se ovaj grad poslednjih godina nalazi.

Nastavilo se žestoko, uz „Mi smo Ritam Nereda“ gde su nezaobilazne šutke već počele da se formiraju. U svom maniru, tokom kratkih pauza između pesama, Boban Petronijević je zrenjanincima zdušno upućivao reči podrške, pozivajući ih da ne odustaju od svojih principa, da se nipošto ne predaju i da ne dozvole nikome da im uzme ono što je njihovo. Shvatajući poruku, publika je reagovala onako kako najbolje ume – horskim pevanjem.

Ređale su se pesme „Boje se“, „Elita“, „Ne“, kao i, kako je Boban najavio, emotivni blok pesama, predvođen numerama „Nedostaješ mi“ i „Boli me sve“, a atmosfera je dostigla usijanje kada se bendu na bini pojavio Mijodrag Cigljarev Kimi, pevač Kolapsa, koji je sa Ritmašima otpevao pesmu „10 godina“, kada se publika pela po, kako stolicama, tako i bini, međusobno nosila i žestoko skandirala, time dokazujući svoju odlučnost u borbi koja tek predstoji.

Pesme koje su se očekivale cele večeri svakako su bile one koje su ostavljene za sam kraj svirke. Ujedinjene generacije starije i mlađe „kritične mase“ Zrenjanina, pokazale su da numere „Sećanja“, „Crno je sve“ i „Put beznađa“ ne poznaju razlike u godinama i da, i dan-danas, u sebi nose snažnu emociju koja se može osetiti i u samom vazduhu.

Ritam Nereda je svakako opravdao sve ono što se od njih i očekivalo. Proverena kombinacija jakih gitarskih rifova, Bobanovog specifičnog glasa i pesama čija odlučnost u tekstovima ima moć da ljude pokrene onako kako samo muzika ume, još jednom se pokazala kao pun pogodak. Nakon koncerta, bočnu prostoriju „Zelenog Zvona“ tradicionalno je popunila horda umornih, ali vidno raspoloženih ljudi, koja je odlučno ostala da poslednje trenutke kluba isprati puna pozitivnih utisaka, nadajući se da Zrenjanin u budućnosti, iako ostaje bez jednog od svojih zaštitnih znakova, neće pokleknuti i potupuno izgubiti kontakt sa ovako snažnom vrstom muzike.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.