Promene naknada za građevinsko zemljište

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promene naknada za građevinsko zemljište

Odbornici Skuštine grada Zrenjanina na današnjem zasedanju usvojili su Predlog odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta na teritoriji grada. Zrenjanin ima 22 naseljena mesta, a sam grad podeljen je na šest zona.

Na pitanje kakvi su efekti odluke na privredu i kakve će pogodnosti imati privrednici, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, rekao je da se doprinosi koji su se do sada plaćali za uređenje gradskog građevinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemljišta sada neće plaćati za izgradnju proizvodnog pogona ili skladišta. Prema njegovim rečima, tako će im biti omogućeno lakše investiranje i manje ulaganje na samom početku proizvodnje.

Odbornici su danas raspravljali i o Predlogu odluke o objedinjenoj naplati komunalnih i drugih usluga. Preduzeće ZONA trebalo bi da otpočne sa radom do 1. jula, a dotle će posao objedinjene naplate nastaviti da obavlja JKP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina".

Tibor Vaš, odbornik LSV, predložio je da umesto 20. , rok plaćanja bude pomeren na 30. dan u mesecu.

"Tako bismo račune prilagodili onim građanima koji prinadležnosti dobijaju posle 20. u mesecu", rekao je Vaš, dodajući da nije dobio obrazloženje zašto taj predlog nije prihvaćen", kazao je Vaš.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da je dosadašnjim Sistemom objedinjene naplate rok plaćanja svih obaveza bio 20., a za grejanje 15. dan u mesecu. Sadašnjom odlukom o ZONI predviđeno je da plaćanje svih obaveza bude do 20. Dana.

"Takođe smo rekli da ćemo u slučaju da uspemo da napravimo određene dogovore između Gradske toplane i Srbijagasa, taj rok pomeriti na 25. dan u mesecu. Cilj jeste da izađemo u susret građanima. Ne želimo nikome da naplaćujemo kamatu", istakao je Santovac.

On je rekao i da je činjenica da ima onih koji ne mogu da izmiruju svoje obaveze, i da je neophodno da bude izrađena socijalna karta. Santovac je naglasio i da bi socijalno ugroženi mogli da ostvaruju određene popuste, a redovne platiše da ostvare određene benefite.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.