Prevencijom do manje udesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevencijom do manje udesa

U Elemiru kod Zrenjanina u glavnoj ulici za 10 godina osam lica je izgubilo život, i to uglavnom deca. Zadobijen je i znatan broj teških telesnih povreda, kao razlozi se navode, neprilagođena brzina i neustupanje prvenstva prolaza.

Poslednji život izgubio je osmogodišnji Ognjen Pilipović, to se dogodilo početkom juna prošle godine.

"Sin je dolazio iz škole, izlazio je iz auta i na njega je naleteo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << drugi auto. Stradao je ispred kuće", kaže Vojica Pilipović, otac nastradalog dečaka.

Ognjenova smrt izazvala je proteste stanovnika ovog mesta koji su tražili da se na neki način u ovoj ulici uspori saobraćaj, ubrzo zatim postavljena je i najsavremenija signalizacija- kaže Biljana Jovanović iz direkcije za izgradnju grada.

"Pešački prelazi koje koriste đaci, su postavljeni na uzdignutim platformama, i osvetljeni su specijalnim svetiljkama a ispred su postavljene vibracione zvučne trake i ograde koje sprečavaju pretrčavanje kolovoza. Takođe je ograničena brzina kretanja vozila na 30km/h postavljanjem ležećih policajaca a na početku ulice nalazi se displej koji pokazuje brzinu kojim se vozači kreću u odnosu na dozvoljenu."

Od tada više nije bilo nezgoda. Od početka godine do danas u srednjem Banatu nije stradalo ni jedno dete. Ali je život izgubilo deset odraslih.

Načelnik odeljenja saobraćajne policije Goran Živković kaže da su to uglavnom starija lica a najčešći su stradali biciklisti i pešaci.

Iz godine u godinu broj stradalih je sve manji, kažu podaci zrenjaninske policije. Živković smatra da su pored rigoroznijih kazni razlog za to i preventivne mere i rad sa školama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.