Petostruko ubistvo kod Zrenjanina, više od 20 ranjenih!

Izvor: Prva.rs, 02.Jul.2016, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petostruko ubistvo kod Zrenjanina, više od 20 ranjenih!

Noćas oko 01.40h Zrenjaninu, u mestu Žitište, u kafiću Makijato, dogodilo se teško ubistvo u kojem je život izgubilo petoro ljudi, a oko 20 je ranjeno, saopštio je MUP.
Z. S. (1978) ušao je u kafić i ispalio više hitaca iz automatskog oružja i tom prilikom ubio je svoju suprugu i još jednu žensku osobu, najverovatnije njenu prijateljicu, nakon čega je nastavio da puca po građanima koji su se u tom trenutku nalazili u kafiću.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << poslova uhapsili su Z. S, a uviđaj je i dalje u toku.
Od pet žrtava, dve su preminule na licu mesta, a preostale tri u zrenjaninskoj bolnici.
Direktorka zrenjaninske bolnice Gordana Kozlovački izjavila je da su posle tragedije u kafiću u Žitištu u tu ustanovu dovezene 22 povređene osobe kojima je urađena dijagnostička procedura i zbrinjavanje. Prema njenim rečima, šestoro je srednje i lakše povređeno, a ostali su zadobili teže povrede, svi iz vatrenog oružja.
Tokom noći urađeno je i sedam operacija. Kako nezvanično saznaje B92, mlađa devojka dovezena je oko sedam časova u Institut za plućne bolesti, Odeljenje grudne hirurgije. Ona je odmah prebačena u operacionu salu.
U pucnjavi je povređeno najmanje 20 osoba, mada se neki od onih koji su se zatekli u kafiću nisu javili lekaru, te je moguće da u toku dana poraste broj ranjenih. Najmanje četiri osobe zadobile su teške povrede. Kako RTS saznaje, među povređenima je najmanje troje maloletnih.
Pripadnici policije i dalje istražuju objekat, a očekuje se i dolazak ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević izjavio je da je tragedija nezapamćena ne samo u toj sredini, nego možda i u državi. On je za portal "Aj lav Zrenjanin" rekao da je zakazao sednicu skupštine opštine i da će verovatno biti proglašena trodnevna žalost. Vučurević je dodao da lokalne vlasti i dalje čekaju ishod krvavog pira koji je verovatno proistekao iz neke porodične svadje ili nesporazuma i da se nadaju da će se povredjeni oporaviti.
Predsednik opštine je naveo da će zbog tragedije biti otkazana manifestacija "Pile fest", koja se trenutno održava u Žitištu. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se sumnja da se radi o ljubomori.
Izvor: B92
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žitište: Pet ubijenih, 22 ranjenih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jul.2016

Noćas, oko 01.40 u mestu Žitište kod Zrenjanina, u kafiću "Makijato", dogodilo se teško ubistvo u kojem je život izgubilo petoro građana, a 22 je ranjeno, saopštio je MUP Srbije.  Muškaraca inicijala Z.S. je ispalio više hitaca iz automatskog oružja i tom prilikom ubio svoju suprugu i još...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Pucao po kafiću, pet mrtvih, više od 20 ranjenih

Izvor: OkRadio.rs, 02.Jul.2016

Pet osoba je ubijeno, a više od 20 ranjeno u kafiću u Žitištu kod Zrenjanina. Među povređenima troje maloletnika. U noći između petka i subote, oko 01.40 časova u Zrenjaninu, u mestu Žitište, u kafiću Makijato, dogodilo se teško ubistvo u kojem je život izgubilo petoro ljudi, a oko 20...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.