PROGLEDALI I PRODISALI Evo kakve sve koristi imaju građani od Pupinovog mosta

Izvor: 24sata, 19.Dec.2014, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROGLEDALI I PRODISALI Evo kakve sve koristi imaju građani od Pupinovog mosta

- Sad idem biciklom, a ići ću i pešice ako treba samo nek su izgradili ovaj most. Imam kuću kod Zrenjanina i uštedeću barem pola sata i pet litara goriva na putu - priča veseli Zemunac dok pedala Pupinovim mostom pored nekoliko hiljada pešaka na svečanom otvaranju ove saobraćajnice.

Oduševljenje bicikliste juče su delili gotovo svi posetioci novog mosta. Toliko ih je bilo da su pola sata pre početka svečanosti >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << policajci morali da postave barikade za nadolazeće pešake u Ulici Cara Dušana nedaleko od Saobraćajne škole kako bi ceremonija mogla da se održi bezbedno.

Paradoksalno ili ne, tek Pupinov most je juče usled silne radosti i znatiželje bio paralisan na dva sata, a koliko već danas omogućiće da mnoge saobraćajnice u gradu budu prohodnije.

- Prosto ne mogu da poverujem da ću do rođaka u Borči sada stizati za pet minuta kolima, a do sad mi je trebalo i svih sat vremena. Praktično sam i progledao i prodisao. Most je fantastičan - slikovito objašnjava Aleksandar Marković iz Banatske ulice u Zemunu.

Most je juče povezao Zemunce i Borčance, ali i pešake i bicikliste, i one sa štapom i one u dečijim kolicima, i one sa vozačkom dozvolom i one bez nje. U takvom naletu opšte radosti nekolicina starijih posetilaca je bez po muke preskočilo metar i po ograde koja deli pešaćku stazu od kolovoza.

- Nemam reči. Sve je fantastično. Ne znam da vozim, ali most će mi mnogo značiti. Prvom prilikom ću sesti na autobus kako bih otišla kod prijateljice u Borču. Ranije čim krenem kod nje i dođem na stanicu pokajem se što sam izašla iz kuće - smeje se Milojka Nikolić, penzionerka.

Bilo je i onih koji su se sa mostom upoznali i pre otvaranja.

- Pošto nam je blizu škola išli smo pre neki dan do kraja mosta i nazad. Uspeli smo da odemo i da se vratimo za 15 minuta tokom velikog odmora i stignemo na čas. Super je most. Stvarno su ga brzo završili - priča Lazar Kovačević, učenik prve godine Saobraćajne škole.

Baka uradila “selfi” na ogradi mosta

SELFI - Koračanje novim mostom za mnoge posetioce je bio životni trenutak. Zato ne treba ni da čudi što se većina njih mašila za mobilni aparat želeći da ovekoveči premijernu šetnju novom saobraćajnicu. Ipak, starija sugrađanka uspela je da prvo šokira, a onda i nasmeje sve prisutne kada je opkoračila visoki metalni gilender kako bi uhvatila svoj lik i u pozadini DunaV.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.