Odbojkašice OŠ Žarko Zrenjanin - najbolje u Vojvodini, među 9 u Srbiji!

Izvor: 025info.rs, 04.Mar.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice OŠ Žarko Zrenjanin - najbolje u Vojvodini, među 9 u Srbiji!

Odbojkašice OŠ Žarko Zrenjanin iz Apatina nove su šampionke Vojvodine.

Mlade igračice iz Apatina su na finalnom turniru osnovnih škola Vojvodine koji je u utorak održan u Subotici osvojile prvo mesto i na taj način izborile plasman na republičko prvenstvo koje će se održati na Kopaoniku od 24. do 27. maja.

U prvoj polufinalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << utakmici Apatinke su pobedile domaću ekipu OŠ Jovan Mikić iz Subotice sa 2:0 u setovima i plasirale se u finale. U drugom polufinalnom meču pobednik novosadskog okruga ekipa OŠ Petar Petrović Njegoš iz Vrbasa savladala je OŠ Žarko Zrenjanin iz Kikinde rezultatom 2:0 u setovima.

U neizvesnom finalu Vrbasu je zasluženo pripao prvi set. Vodile su Apatinke konstantno do dvadesetog poena, ali su onda poklonile svojim protivnicama veliki broj poena. Vrbas je izjednačio, a potom preokrenuo rezultat u svoju korist 25:22.

U drugom setu je viđena odlična odbojka. Snažan servis i napad Apatinkama su doneli prednost od tri poena, koju su sačuvale do kraja seta. Izuzetno zrelo su odigrale odbojkašice OŠ Žarko Zrenjanin na kraju ovog perioda meča i pobedom od 25:21 izjednačile rezultat na 1:1.

Silovito su krenule Apatinke u trećem setu. Povele sa 4:0, a kako je set odmicao povećavale su razliku sve do 13:6. U ovom delu igre posebno su se istakle Sanja Maleš i Jelena Dizija koje je sjajno razigrala tehničar Jelena Bešir. Vrbas je zapretio na kraju seta, smanjio rezultat na 13:9, ali tada devojčice iz Apatina dolaze do prve meč lopte koju odmah realizuju za veliko slavlje.

Nema sumnje da je ovo veliki uspeh za odbojku u našem gradu, a priliku da odu korak dalje Apatinke će imati krajem maja. Iskreno se nadamo da će mlade odbojkašice OŠ Žarko Zrenjanin i sa republičke smotre doneti medalju.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na 025info.rs...






Povezane vesti

21.Svetosavski odbojkaški turnir

Izvor: NTV.rs, 04.Mar.2015

Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada a uz organizaciju Saveza za školski sport i Odbojkaškog saveza, održan je 21. Svetosavski turnir učenika osnovnih i srednjih škola u odbojci. Ove godine je učestvovalo 19 osnovnih škola sa 27 ekipa i 26 ekipa iz 20 srednjih škola. Do finala je odigrano preko...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.