Očekuju se dobri prinosi jesenjih kultura

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuju se dobri prinosi jesenjih kultura

Stanje useva jesenjih kultura je dobro, a očekuje se da prinosi ove godine budu veći u odnosu na prethodne godine, kazala je direktorka Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin (PŠ) Kristina Salapura.

Ona je danas na "Danu polja jesenjih kultura", održanom na oglednim poljima kod Zlatice, nedaleko od Zrenjanina, kazala da je počelo sazrevanje, a da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za desetak dana kreće žetva suncokreta, a zatim i ostalih kultura.

Salapura je navela da su za sada zadovoljni prinosima, ali da je o tome još rano sa sigurnošću govoriti budući da su tokom letnjih meseci česte vremenske nepogode.

"Očekujemo da će prinosi biti veći u odnosu na prethodne godine, kao što je to bio slučaj sa pšenicom, ali, sačekaćemo da sve dođe u silose. Ono što su nauka i tehnologija mogle da urade je odrađeno, sada čekamo da sazri i sve oči su uprte u nebo", rekla je Kristina Salapura.

Ona je ukazala da se ogledna polja Poljoprivredne stručne službe nalaze na državnom zemljištu koje je dobijeno od Komisije za licitaciju državnog zemljišta i da su tu posejani sortni ogledi kukuruza, suncokreta, soje i šećerne repe različitih semenskih kuća.

"Ovde se prati tehnologija proizvodnje koju sada proizvođačima prezentujemo na našim Danima polja", objasnila je ona.

"Danu polja jesenjih kultura" prisustvovali su poljoprivredni proizvođači i brojni stručnjaci iz te oblasti, kao i čelnici Zrenjanina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stručnjaci očekuju dobre prinose jesenjih kultura

Izvor: Beta, 17.Avg.2016

Stanje useva jesenjih kultura je dobro, a očekuje se da prinosi ove godine budu veći u odnosu na prethodne godine, kazala je direktorka Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin (PSS) Kristina Slapura.Ona je danas na "Danu polja jesenjih kultura", održanom na oglednim poljima kod Zlatice, nedaleko...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.