Objavljen teneder za prodaju Jugoremedije

Izvor: Glas javnosti, 15.Feb.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen teneder za prodaju "Jugoremedije"

BEOGRAD - Agencija za privatizaciju objavila je javni poziv za učešće na tenderu za prodaju 92,87 odsto kapitala zrenjaninske fabrike lekova "Jugoremedija".

Na prodaju se nudi 3,46 miliona akcija "Jugoremedije" nominalne vrednosti 1.000 dinara po hartiji, a minimalna cena paketa akcija je 51,9 miliona evra, odnosno 15 evra po akciji.

U paketu "Jugoremedinijih" akcija koji se prodaje je 31,95 odsto kapitala preduzeća u vlasništvu Akcionarskog fonda, 9,96 odsto u vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << fonda PIO i 50,94 odsto akcija pojedinačnih akcionara na računu deponovanih hartija od vrednosti.

Mali akcionari odazvali su se u novembru prošle godine na poziv Akcionarskog fonda da pridruže akcije i Agencija je sada objavila tender za prodaju zajedničkog paketa akcija.

Ponude za "Jugoremediju", kako se navodi u javnom pozivu Agencije, može da podnese ponuđač koji je otkupio tendersku dokumentaciju.

Uslov je i da se ponuđač bavi proizvodnjom farmaceutskih proizvoda pet poslednjih poslovnih godina i da je u poslednjoj završenoj poslovnoj godini ubeležio prihod od najmanje 30 miliona evra.

Tendersku dokumentaciju zainteresovani će moći da otkupe počev od 18. februara, a rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda za kupovinu 92,87 odsto "Jugoremedije" je 22. april.

Makedonska firma "Jaka 80" kupila je na aukciji u septembru 2002. godine 41,93 odsto "Jugoremedije" za 959,5 miliona dinara. Ugovor o prodaji raskinut je u junu 2006. Većinski vlasnik Jake Jovica Stefanović Nini bio je pre nekoliko meseci uhapšen u istrazi poslovanja beogradske farmaceutske kompanije "Srbolek", čiji je bio suvlasnik.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.