Novo ulaganje u zrenjaninsku industrijsku zonu

Izvor: Akter, 20.Maj.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo ulaganje u zrenjaninsku industrijsku zonu

U Zrenjaninu je potpisan ugovor sa italijanskom kompanijom Tehnostruture, sa sedištem u Beogradu, o kupovini građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni

Ta investiciju je u vrednosti tri do četiri miliona evra.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predstavnik kompanije Simon Apoloni koji je rekao da Tehnostruture >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << proizvode čelične konstrukcije za naftnu industriju i specijalne čelične konstrukcije.

Kako je rekao, u prvoj fazi planu je izgradnja pogona u zrenjaninskoj industrijskoj zoni “Jugoistok”, površine oko 4.000 kvadratnih metara, gde će biti zaposleno 50 do 70 ljudi.

“U planu je i dalji razvoj jer postoji mogućnost za proširenje kapaciteta i izgradnju još jednog objekta, a proizvodi će biti namenjeni za izvoz, pre svega u Ukrajinu, Rusiju, u nekadašnji istočni blok, jer već imamo dosta kupaca sa tog područja”, kazao je Apoloni.

On je rekao da se početak izgradnje hale očekuje juna ove godine, što zavisi od završetka projektne dokumentacije koja je u izradi, dok je vrednost investicije tri do četiri miliona evra.

“Izgradnja hale će biti relativno brzo zavrtšena, u roku od četiri do pet meseci” dodao je on.

Gradonačelnik Janjić rekao je da je ovo šesti ugovor o kupovini zemljišta potpisan u poslednjih dvadesetak dana.

Krajem aprila ugovore o kupovini zemljišta su potpisali predstavnici zrenjaninskih firmi Rakić plast, preduzeća Ekometal komerc i kompanije Gomeks, i i italijanski Fulgar koji već nekoliko godina posluje u Zrenjaninu, kao i rusko-srpska kompanija Kraun.

“Budući da postoji još zainteresovanih investitora za kupovinu zemljišta i izgradnju pogona u našoj industrijskoj zoni, uskoro nam predstoji potpisivanje novih ugovora, a to znači otvaranje novih radnih mesta, što je za nas od velikog značaja”, kazao je Janjić.

Kako je rekao, šest do sada potpisanih ugovora doneće Zrenjaninu blizu 500 novih mesta.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Zrenjaninu se množe investitori

Izvor: B92, 20.Maj.2015

U Zrenjaninu je potpisan ugovor sa italijanskom kompanijom Tehnostruture sa sedištem u Beogradu, o kupovini građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni...Ugovor, za investiciju vrednu 3 do 4 miliona evra, potpisali su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predstavnik kompanije Simon Apoloni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.