Novo javno preduzeće startuje u januaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo javno preduzeće startuje u januaru

Kako je i najavljeno, u Zrenjaninu od 1. januara sa radom počinje novo JKP “Zona”. Kako je za RTV objasnio predsednik zrenjaninske skupštine Radovan Bulajić, to preduzeće će komunalne usluge početi da naplaćuje tek po formiranju službi, preuzimanju baza podataka i usvajanju programa.

"Građani će blagovremeno biti obavešteni o svemu, pa tako i o promeni načina naplate", objasnio je Bulajić.

Predsednik skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zrenjanina je istakao da u novom preduzeću neće biti novog zapošljavanja.

"Ideja je da se preuzme usluga naplate od svih javnih preduzeća koja su to do sada radila. Isto tako, radnike novog preduzeća ćemo preuzeti upravo iz tih preduzeća i struktura zaposlenih će biti takva da će najviše biti pravnika i stručnjaka iz te oblasti", dodao je Bulajić.

Kako je rekao, veliki problem u prethodnom periodu predstavljala su nasleđena dugovanja od, kako je naveo, preko 400 miliona dinara. Prema njegovim rečima, zrenjaninska javna preduzeća Vodovod, Čistoća, Direkcija i Stambena agencija, nisu bila efikasna u naplati dugova od fizičkih i pravnih lica za vreme prethodne gradske vlasti, te su dugovanja, kako je Bulajić rekao, tolika da se njima mogao srediti centar grada i izgraditi obilaznica.

Čelnik zrenjaninske skupštine, koja je osnivač novog javnog preduzeća, ocenio je da će najkomplikovanije biti preuzimanje naplate od gradske Toplane, zbog novog načina obračuna.

Na pitanje da li će u preduzećima, koja su do sada vršila naplatu, biti ugašena odeljenja za tu namenu, Bulajić je odgovorio potvrdno i napomenuo da je odluka Vlade Srbije da više nema para za gubitaše, te da se zbog toga mora povećati efikasnost naplate komunalnih dugovanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.