Nemet: Izjava o poseti patrijarha Vatikanu loše preneta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2014, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemet: Izjava o poseti patrijarha Vatikanu loše preneta

Zrenjaninski biskup Ladislav Nemet, izjavio je da iz Vatikana nije uručen nikakav poziv patrijarhu srpskom Irineju da poseti papu Franju i da su izvodi iz njegovog intervjua novosadskom "Dnevniku" - loše preneti.

Nemet je za današnju "Politiku" rekao da je ono što je rekao "loše protumačeno", zbog čega je došlo do toga da su mediji objavili da je izjavio da je prilikom sastanka s ministrom spoljnih poslova Vatikana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nadbiskupom Dominikom Mambertijem, patrijarhu uručen poziv da poseti Svetu stolicu, što je on i prihvatio.

"Posle posete nadbiskupa Mambertija, objavljen je moj članak o toj temi u 'Politici', a prošle nedelje sam govorio o toj temi i u novosadskom 'Dnevniku'. Oba članka ukazuju na to da postoji dobra volja da do susreta pape i patrijarha dođe. Međutim, ni u jednom ni u drugom članku nije napisano da je poziv formalno uručen, nego da se radi na tome", objasnio je Nemet.

"U 'Dnevniku' sam takođe odgovarao na pitanje kako bi eventualna poseta bila organizovana kada sam govorio da će se to srediti diplomatskim putem. Tako da iz Vatikana nije stigao nikakav poziv i to je apsolutna istina", naglasio je Nemet.

Zrenjaninski biskup najavio je i da će odgovoriti na saopštenje Srpske pravoslavne srkve (SPC), koje je potpisao vladika bački Irinej, a u kome se navodi da se nadbiskup Mamberti sastao s patrijarhom i arhijerejima SPC samo kurtoazno, a da se u neformalnom razgovoru govorilo i o saradnji dveju crkava i "potrebi i korisnosti bilateralnih susreta na visokom i najvišem nivou".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemet: Izjava o pozivu Vatikana loše preneta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2014

Zrenjaninski biskup Ladislav Nemet, izjavio je da iz Vatikana nije uručen nikakav poziv patrijarhu srpskom Irineju da poseti papu Franju i da su izvodi iz njegovog intervjua novosadskom "Dnevniku" - loše preneti...Nemet je za današnju "Politiku" rekao da je ono što je rekao "loše protumačeno",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Biskup Nemet: Papa ne poziva preko novina

Izvor: Večernje novosti, 14.Avg.2014

EPISKOP Irinej ima svoje mišljenje o mogućnosti posete srpskog patrijarha Vatikanu. Ne znam odakle ga je izvukao? U mom intervjuu za „Dnevnik“ lepo piše da se traži mogućnost da dođe do jednog takvog sastanka, nije bilo nikakvog poziva. Takav poziv dolazi preko Ambasade Svete stolice. Papa...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.