Najuspešnije škole u sportskim takmičenjima dobile priznanja

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2016, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najuspešnije škole u sportskim takmičenjima dobile priznanja

U 2016. godini najuspešnija u sportu je OŠ "Petefi Šandor", na drugom mestu je škola "Jožef Atila", a na trećem "Žarko Zrenjanin".

U kategoriji srednjih škola, za najbolju je proglašena Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj", drugo mesto je zauzela Srednja škola "Svetozar Miletić", a trećeplasirana je Saobraćajna škola "Pinki".

U protekloj godini u školskim sportskim takmičenjima koje je organizovao Savez za školski sport i olimpijsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vaspitanje Novog Sada učestvovalo je oko 6.000 učenika osnovnih i srednjih škola. Oni su se takmičili u stonom tenisu, plivanju, rukometu, odbojci, košarci, sportskoj gimnastici, malom fudbalu, streljaštvu, atletici, krosu i malim olimpijskim igrama, karateu, džudou i tenisu.

"Gradska uprava za sport i omladinu prepoznaje značaj školskog sporta i izdvaja značajna sredstva za tu namenu. Najlepše je dodeljivati priznanja učenicima koji su ostvarili uspeh, jer se tako pokazauje odnos Grada prema njihovom radu i trudu. Mi vrednujemo svako njihovo zalaganje i podstičemo ih da nastave da ostvaruju uspehe. Smatram da su njihovim odličjima, pored podrške porodice, svakako doprineli i nastavnici, jer oni pored fizičke spreme ulažu i u učenje dece pravim vrednostima i zdravim stilovima života", izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i čestitao školama na priznanjima za najbolje rezultate na sportskim takmičenjima, od opštinskog do republičkog nivoa, u prethodnoj školskoj godini.

Dodelu priznanja najuspešnijim školama u sportskim takmičenjima organizuje Savez za školski sport grada Novog Sada koji sagledava rezultate osnovnih i srednjih škola. Rangira se svaki uspeh u školskom sportu ekipno i pojedinačno, na opštinskom, okružnom, međuokružnom i republičkom nivou što školama donosi određeni broj bodova.

Autor: 021.rs
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Priznanja najuspešnijim školama u sportskim takmičenjima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2016

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanosti u OŠ "Žarko Zrenjanin" povodom dodele priznanja najuspešnijim osnovnim i srednjim školama na školskim sportskim takmičenjima u 2015/2016. godini. U protekloj godini u školskim sportskim takmičenjima koje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.