Izvor: Danas, 12.Feb.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mora da se naplati 260 miliona

Zrenjanin - Zbog ogromnih dugovanja građana za utrošenu vodu zrenjaninsko preduzeće JKP "Vodovod i kanalizacija" počelo je da isključuje velike dužnike. Na ovakav potez bili su prinuđeni, kažu u Vodovodu, čiji su radnici poslednjih meseci delili opomene dužnicima. Konkretno, preko 9.000 opomena podeljeno je od novembra do danas u gradu i po naseljenim mestima, a građanima je ponuđena mogućnost reprograma duga. Ove nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << počeo je drugi i poslednji poziv korisnicima da plate dug ili će biti isključeni sa mreže.

- Nije nam cilj da bilo koga isključimo sa mreže već da sporazumom dođemo do naplate duga. Zato smo organizovali dežurne ekipe u naseljenim mestima, koje će u terminima naznačenim u pozivu dužnicima boraviti u njihovim mesnim zajednicama. Dug može da se plati i u našoj centrali u Petefijevoj ulici u Zrenjaninu. Želimo da svima omogućimo da plate dug reprogramom, na više rata ili na način na koji je to moguće. Kako bi zaštitili interes našeg preduzeća i onih korisnika koji redovno izmiruju svoje obaveze, bićemo prinuđeni da dužnike koji ni trideset dana od dobijanja poziva ne potpišu reprogram bez novih upozorenja stavimo na listu za isključenje sa mreže, navodi Siniša Gajin, rukovodilac službe informisanja JKP "Vodovod" Zrenjanin.

Prema njegovim rečima, svi koji budu isključeni sa mreže moraće pre novog priključenja da plate sve neizmirene obaveze, kao i trošak novog priključenja. Podaci o visini duga za dopremanje vode i odvođenje otpadnih voda dobijeni su od SON-a, a iz akcije su izuzeti svi korisnici sa kojima je SON u sudskom sporu i oni čiji su predmeti poslati izvršiteljima na naplatu.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.