MODERNO Odbornici zadužili tablete kojima će glasati

Izvor: Blic, 02.Okt.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MODERNO Odbornici zadužili tablete kojima će glasati

U Zrenjaninu je održana poslednja sednica Skupštine grada po starom poslovniku i proceduri, jer će već sledeća biti zakazana i odvijati se u elektronskoj formi, zahvaljujući činjenici da su svim odbornicima podeljeni tablet uređaji.

- U saradnji Gradske uprave i Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj „Banat“, pokrenut je projekat održavanja elektronskih sednica Skupštine Grada Zrenjanina. Svaki odbornik zadužio je tablet uređaj, a ubuduće će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << elektronski sazivati sednice, slati skupštinski materijali, utvrđivati kvorum, elektronski voditi sednice i na taj način glasati. Očekujem da će projekat doprineti većoj efikasnosti sednica, i značajnim uštedama - najavila je predsednica Skupštine Grada Zrenjanina Eleonora Marjanović.

Svi odbornici pre početka sednice prisustvovali su video prezentaciji o načinu korišćenja tablet uređaja koje su zadužili. Jedna od prvih tačaka na jučerašnjoj sednici bila je i izmena skupštinskog poslovnika i usklađivanje sa tehničkim novinama. Već sledeća skupštinska sednica biće i zakazana i održana primenom elektronske procedure.

I iz odborničkih grupa vladajuće koalicije Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije koalicije, ali i opozicionih Demokratske stranke i Ligesocijaldemokrata Vojvodine, ne očekuju probleme u funkcionisanju skupštine zbog prelaska na elektronsku proceduru. I to uprkos činjenici da među odbornicima ima i onih u poznoj životnoj dobi.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.