Izvor: Danas, 21.Maj.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstrukcije za naftnu industriju

Zrenjanin - Još jedna italijanska kompanija dolazi kao investitor u Zrenjanin. Reč je o firmi Technostrutture, koja se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija pretežno namenjenih za naftnu industriju, saopštio je kabinet zrenjaninskog gradonačelnika nakon potpisivanja ugovora o kupovini građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Jugoistok. Ugovor je u ime italijanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << firme potpisao predstavnik u Beogradu, Simon Apoloni, koji je objasnio dinamiku investiranja.

- Naša firma se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija, a vrednost investicije u Zrenjaninu iznosi od tri do četiri miliona evra. U prvoj fazi planirano je da se zaposli između 50 i 70 radnika, nakon što se izgradi proizvodni pogon površine od oko 4.000 kvadratnih metara. Budući da postoji mogućnost kupovine još zemljišta, u drugoj fazi je u planu proširenje pogona. Proizvodi iz zrenjaninskog pogona će se izvoziti u Ukrajinu i Rusiju, gde je obezbeđen plasman, a ova firma već ima svoje kupce - objasnio je Apoloni.

Simon Apoloni je rekao da se početak izgradnje hale očekuje tokom juna ove godine, ali da to zavisi prvenstveno od projektne dokumentacije koja je trenutno u izradi, i da će kada započne izgradnja, pogoni biti završeni u roku od pet meseci. Dolazak italijanske Technostrutture je četvrta velika italijanska investicija u Zrenjaninu, gde već posluju kompanije Fulgar i Modital Ist, dok je kompanija Zillio Spa u fazi izgradnje prečistača pijaće vode. Krajem prošlog meseca u Zrenjaninu je ugovore o kupovini građevinskog zemljišta za podizanje preduzeća potpisalo petoro investitora - "Rakić plast", "Ekometal komerc", trgovinski lanac "Gomeks" iz Zrenjanina, italijanski "Fulgar" i rusko-srpska kompanija "Kraun".

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.