Kad imaš druga, i kad si srećan

Izvor: Vesti-online.com, 24.Okt.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad imaš druga, i kad si srećan

Duša i srce su mi, kao nikada do sada, prepuni divnih emocija, bez obzira što me život nije mazio..., rekao je reporteru "Vesti" Ajredin Ajeti, šampion u dvadeset borilačkih veština iz Zrenjanina, kome je u maju mesecu ove godine u požaru izgoreo stan gde je živeo sa bakom Ljiljanom, a u koji je ponovo ovih dana ušao zahvaljujući vrednim rukama Zrenjaninaca.

Čudo od prijatelja: Ozareni šampion u stanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

 

Iako je odrastao bez roditelja, kod bake i deke, postao je čovek vredan poštovanja, i sportista sa preko 200 medalja. Kada su mu prijatelji skinuli povez sa očiju, uvodeći ga u renovirani stan, Ajetiju su zaiskrile suze.

 

Borac s medaljama

- Drugovi su me zadužili dok sam živ. Kada sam nedavno u stanu video očišćene i sređene medalje, zaplakao sam od sreće. Nastaviću i dalje da se borim, ali sada je trenutak kada mi osmeh ne silazi sa lica. Najvažnije je to što je moja baka na sigurnom i u toplom - kaže Ajredin koji je najčešće sam finansirao svoja takmičenja, krečio je i istovarao kamione kako bi zaradio za put i smeštaj.

- Prijatelji su čudo, najveće bogatstvo i zato se ja osećam kao izuzetno srećan i pre svega bogat čovek. To što su učinili za mene, jače je od svih nedaća koje čoveka mogu da zadese i izbace iz normalnog koloseka. Mnogi su me nakon te tragedije u maju, zaustavljali, pružali moralnu podršku i svima sam na tome izuzetno zahvalan, baš kao što kažem i jedno veliko hvala čitaocima frankfurtskih "Vesti" koji su me zvali i podržavali rečima da izdržim i ne pokleknem... Eto, tako se namestilo, da ja tri dana nakon požara koji mi je uzeo bukvalno sve i uništio ono malo uspomena i lepih stvari iz moje karijere, odem na odsluženje vojnog roka i da ne budem uz baku Ljiljanu, koja me je odgajila i kako se to kaže, napravila čovekom... Teško mi je bilo zbog toga, jer je i ona poprilično 'potonula' nakon požara, iako je bila smeštena kod prvih komšija, ali i tu su se prepoznali prijatelji i drugari, Pekula, Branislav, Željko... podugačak je zaista spisak imena.

 

Veže ih ljubav: Ajredin Ajeti sa bakom Ljljanom

Akcija traje

- Nemam stalne izvore prihoda i nikakvu mogućnost da kupim ma i jednu stolicu, a kamoli nameštaj i belu tehniku za stan. Neki ljudi se javljaju obećavaju pomoć... Svima sam zahvalan i za mene je velika stvar kada me neko samo nazove telefonom i kaže Ajredine, imaš moju podršku, voleo bih, ali nisam u situaciji da ti pomognem novčano - priča ovaj skromni mladić.

- Svi su prionuli na posao preuređenja izgorelog stana, ali i podrške mojoj baki Ljilji. A ja sam stalno u sebi ponavljao, Ajredine biće sve kako mora, a ide na dobro... Dalje je sve već viđeno... eto to je život i ja sam sad zaista srećan - u jednom dahu kaže Ajredin, ističući da su i njegovi drugari ponosni i zadovoljni, jer on ponovo živi u svom stanu u Miletićevoj ulici 22 u Zrenjaninu, ima svoju sobu, svoje medalje i svoje snove...

Kao i svaki mlad čovek Ajreti živi za svoje snove, razmišlja o nastavku vojne karijere i intenzivno trči humanitarne trke, kakav je bio i nedavno Dunavski polumaraton. Ovaj sjajni sportista nije se odrekao ni nastavka karijere u karateu i ostalim borilačkim disciplinama, ambiciozno radi i kao član Atletskog kluba Apatin za koji trči mnoge trke i vežba sa decom kao trener...

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.