Janjić: Budžetska transparentnost u 2015.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2014, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janjić: Budžetska transparentnost u 2015.

Želimo da Zrenjanin bude grad koji ima luku, aerodrom, univerzitet i da bude povezan autoputem ne samo sa Beogradom i Novim Sadom, već i sa drugim gradovima, rekao je danas gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Janjić je na konferenciji za novinare istakao da će prioritet zrenjaninske lokalne samouprave u sledećoj godini biti projekti koji su započeti tokom ove godine, među kojima su unapređenje kvaliteta pijaće vode na teritoriji Zrenjanina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, izgradnja regionalne deponije s reciklažnim centrom u Zrenjaninu, unapređenje kvaliteta i kapaciteta industrijskih i slobodnih zona, unapređenje agrarne infrastrukture i sistema odbrane od elementarnih nepogoda.

Gradonačelnik Zrenjanina je dodao da u te prioritete spadaju i izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda, rehabilitacija, rekonstrukcija i izgradnja lokalnih puteva, dodatna ulaganja u poljoprivredu, kao i razvoj novih kapaciteta obrazovanja i vaspitanja mladih Zrenjaninaca.

Janjić je na konferenciji za novinare predstavio i rezultate gradske vlasti u ovoj godini i naveo ulaganje od oko 800 miliona dinara koji su, kako je rekao, između ostalog, investirani u uređenje pešačke zone, izgradnju kružnih raskrsnica, natkrivanje pijace u Ulici Jug Bogdana.

Čelnik Zrenjanina je istakao i rekonstrukciju javnog osvetljenja, uređenje bazena, izgradnju postrojenja solarnih kolektora, izgradnju dva nova vrtića.

"Ono na šta ćemo obratiti posebnu pažnju jeste plan i raspodela budžeta za 2015. godinu, koji će biti potpuno transparentan, što znači da će građani imati priliku da vide na koji način se raspodeljuju sredstva iz gradskog budžeta, pogotovo kada su u pitanju mesne zajednice u čije kapitalne investicije je od početka ove godine uloženo oko 136 miliona dinara", dodao je Janjić.

Prema njegovim rečima, ta sredstva su uglavnom uložena iz samodoprinosa i sredstava razvoja, od čega je za atarske puteve utrošeno 100 miliona, a za odvodnjavanje 30 miliona dinara.

"Realne procene su da tokom sledeće godine za različite potrebe mesnih zajednica bude uloženo preko 200 miliona dinara. Tokom ove godine zahvaljujući dobroj komunikaciji i koordinaciji sa građanima dobili smo tačnu i preciznu sliku onoga u šta teba ulagati", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.